BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Hayati Yazıcı'dan Reza Zarrab yorumu! Çıkıp saçmalarsa...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Reza Zarrab davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Habertürk TV Ankara Haber Müdürü Sibel Erdem'in sorularını yanıtladı. Yazıcı, Reza Zarrab davasıyla ilgili şunları söyledi. 'Reza Zarrab bir proje. Türkiye düşmanları ondan medet umuyor. Zarrab çıktı saçmaladı diyelim kıyamet mi kopacak. Bir baskı altında olduğu kesin. Bunun hiçbir hukuki bağlayıcılığı yok. Bunların arkasında kim var ona bakmak lazım. Bir komediyi oynuyoruz.'

REZA ZARRAB KİMDİR?

Rıza Sarraf 12 Eylül 1983’te Tebriz’de doğdu. Türkiye'de de faaliyet gösteren iş adamıdır. İran ve Türkiye vatandaşlıklarına sahiptir. Türkiye’de faaliyet gösteren Royal Holding’in sahibidir.

Hakkında çeşitli iddialar olan Zarrab, 17 Aralık soruşturması’nda kilit isim olarak gözaltına alınmış, 70 gün tutuklu kaldıktan sonra suç vasfının değişme ihtimali doğduğu gerekçesiyle tahliye edilmiştir.

NEDEN HAPİSTE?

19 Mart 2016'da Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami kentinde banka dolandırıcılığı ve kara para aklamanın yanı sıra ABD'nin İran'a yönelik ambargosunu delmek suçlamaları ile göz altına alınmış, ardından mahkeme tarafından 75 yıla kadar hapis istemiyle tutuklanmıştır.

Sitene Ekle
Etiketler