BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Havuç kaç kalori 1 adet havucu uyumadan önce yerseniz...

Havuç kaç kalori 1 adet havucu uyumadan önce yerseniz...

1 adet havuç yaklaşık 100 grama denk gelir. 100 gram yani 1 adet havuçta 41 kalori var, aynı miktarda bebek havucunda 35 kalori, havuç suyunda ise 40 kalori vardır. Her gün 1 havuç yerseniz alacağınız kaloriden çok faydaya odaklanın. Her gün uykudan önce 1 havuç yiyenlerin vücutlarından toksinleri atabilirler.

Havuç kaç kalori 1 adet havucu uyumadan önce yerseniz...

1 adet havuç kaç kalori diye merak edenler için çiğ havuç, bebek havucu ve havuç suyunun kalori miktarlarını ve havucun içindeki besin değerlerini sizler için derledik. Ayrıca havucun faydaları arasında az bilenenlerden biri olan toksin atıcı özelliğinin detaylarını da sizler için derledik. Öncelikle havuçtaki kalori miktarları ve besin değerlerini öğrenerek başlayalım. 1 adet havuç yaklaşık 100 gramdır. Bu ölçüde 1 adet havuçta 41 kalori bulunur. Eğer bebek havucu yiyorsanız aynı miktardaki bebek havucuyla 35 kalori alırsınız. 100 gram havuç suyu içerseniz alacağınız kalorinin miktarı da 40'dır. Neredeyse hiç yağ içermeyen havucun 100 gramıda 69 mg sodyum, 320 mg potasyum ve 10 gram karbonhidrat var. Havuçta ne kadar şeker var sorusu da özellikle diyette havuç tüketenler için önemli. 1 havuçtaki şeker miktarı yaklaşık olarak 4.7 gram. A vitamini bakımından çok zengin olan havucun 100 gram havuçta 1670 mg A vitamini var. Ayrıca 33 mg kalsiyum, 5.9 gram C vitamini ve 12 mg magnezyum var. 100 gram çiğ havuçta 41 kalori var. Havuç suyunun kalorisi ise 40 dır. 100 gram bebek havucunda ise 35 kalori var.

Havuç kaç kalori 1 adet havucu uyumadan önce yerseniz...

Özellikle göz fonksiyonlarını korumak için önemli bileşenleri içinde barındıran havucun az bilinen çok önemli bir faydası var. Havuç özellikle uykudan önce yendiğinde gece boyunca vücudun temizlenmesine yardımcı oluyor. Gün boyu yediklerimizden ve çevresel faktörlerden dolayı vücudumuza giren toksin maddelerin atılması sürecinde havuç çok büyük etki yaratıyor. Yapılan son araştırmalara göre, gece yatmadan önce orta boy bir havuç yiyen kişilerin vücutlarındaki toksin atılma miktarlarında ciddi yükselişler görüldü. 

Havuç kaç kalori 1 adet havucu uyumadan önce yerseniz...

Peki havucun diğer faydaları neler?  Havucun içindeki bir çok madde vücutta farklı işlevler görür. İşte onlardan en önemlileri...

Beta Karoten: Havuca turuncu rengini veren beta karoten havuçta yüksek miktarda bulunur. Daha fazla beta karoten alımı isteniyorsa havucu pişirmekte fayda var. Bu sayede çiğ havuca kıyasla 6.5 kat daha fazla beta karoten içerir. 

Alfa Karoten: Beta karoten gibi kısmen vücudunuzda A vitaminine dönüşen bir antioksidandır ve havuçta yüksek miktarda vardır.

Havuç kaç kalori 1 adet havucu uyumadan önce yerseniz...

Lutein: Havuçta yüksek miktarda bulunan antioksidanlardan biri olan lutein, ağırlıklı olarak sarı ve turuncu havuçlarda bulunur ve göz sağlığı için önemlidir.

Likopen: Likopen, kırmızı ve mor havuç gibi pek çok kırmızı meyve ve sebzede bulunan parlak kırmızı bir antioksidan, kanser ve kalp hastalığı riskinizi azaltabilir.