BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Havada BULUT var!

Soğuk geçen bayramın ardından yağmurlu günlere merhaba diyeceğiz. İşte 5 günlük hava tahmini...

Abone ol

Türkiye bugünden itibaren Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek.

Yağışlar bugün Ege kıyılarında, Marmara'nın batısında ve Batı Akdeniz kıyılarında görülecek. Yarın da Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı Akdeniz'e geçecek.  

TRAKYA'DA KAR VAR

Trakya, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege ile İç Anadolu'nun kuzey ve batısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışlar, diğer bölgelerde yağmur ve sağanak şeklinde olacak.

Perşembe ve cuma günleri ise yağışlı sistem, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde etkisini sürdürecek.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığı, perşembe günü batı bölgelerden başlayarak tüm yurtta 4 ila 6 derece azalacak.

Açıklamada, sıcaklığın düşmesi nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

DOĞU'DA SİBİRYA ETKİSİ HÜKÜM SÜRÜYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Sibirya soğukları etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 28 derece ile Ardahan'da yaşandı. Diğer kentlerdeki en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında olmak üzere, Kars'ta 26, Erzurum'da 13, Erzincan ve Iğdır'da 12 derece oldu.

Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlerde kar kalınlığı Kars'ta, 9, Ardahan'da 4 ve Iğdır'da 2 santimetre olarak tespit edildi.
Meteoroloji yetkilileri, çarşamba günü akşam saatlerinde bölgenin yeni bir yağışı hava kütlesinin etkisi altına gireceğini kaydettiler.

İŞTE 5 GÜNLÜK TAHMİN