BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Hangi şikayet neyin habercisi?

Hangi şikayet neyin habercisi?

Hangi şikayet neyin habercisihemen hemen hepimizin hayatı boyunca belli yakınmaları olur. baş ağrısı, mide yanması, sürekli yorgunluk gibi. basit gözüken bu yakınmalar gerçekten de önemsiz olabileceği gibi ciddi hastalıkların da habercisi olabilir.acıbadem fulya hastanesi check-up merkezi...

Hangi şikayet neyin habercisi?

HANGİ ŞİKAYET NEYİN HABERCİSİ

Hemen hemen hepimizin hayatı boyunca belli yakınmaları olur. Baş ağrısı, mide yanması, sürekli yorgunluk gibi. Basit gözüken bu yakınmalar gerçekten de önemsiz olabileceği gibi ciddi hastalıkların da habercisi olabilir.

Acıbadem Fulya Hastanesi Check-up Merkezi Sorumlusu Aile Hekimi Dr. Demet Karadenizli, önemsenmeyen belirtilerin, hangi hastalıkların habercisi olabileceğini anlattı.

Hangi şikayet neyin habercisi?

BAŞ AĞRISI

Çoğu zaman stres gibi tolere edilebilir etkenlerden kaynaklansa da, ciddi hastalıklar nedeniyle de ortaya çıkabiliyor. Genellikle enseden başlayan ağrı yaşla birlikte tansiyon yükselmelerinde görülüyor. Alında geçen ve çember biçiminde sıkışmaya benzer bir ağrı, çoğu zaman stres veya anksiyete gibi psikolojik sorunlardan kaynaklanıyor. Ağrı etkisini kaşların üstü, şakaklar, gözler ve burun üzerinde gösteriyorsa, genellikle sinüzitin belirtisi oluyor. Zonklama şeklinde ortaya çıkıyorsa ve özellikle başın tek tarafında hissediliyorsa, migrenin habercisi olabiliyor. Sık rastlanmasa da, ağrı beyin tümörü, damar tıkanıklığı veya beyin kanaması gibi ciddi sağlık sorunlarının da habercisi olabiliyor. Bu tür sorunlar da kendini çeşitli şekillerde ortaya çıkan ağrıyla gösterebiliyor.

Hangi şikayet neyin habercisi?

MİDEDE YANMA YA DA AĞRI

Midede yanma, iyi işlenmemiş, beklemiş ya da çok yüksek sıcaklığa maruz bırakılmış yağ tüketimi ve baharatlı besinler gibi sıradan nedenlerden kaynaklanabiliyor. Midede veya göğüste başlayıp, göğüs kafesinin bitiminde, hatta boğazda bile hissedilebiliyorsa, bu tip ağrı genellikle Helicobakter Pylori’nin sorumlu tutulduğu reflünün habercisi olabiliyor. Yapısal sorunları da unutmamak gerekiyor, özellikle gece uykudan uyandıran ağrı ülserin habercisi olabiliyor.

Hangi şikayet neyin habercisi?

BAŞ DÖNMESİ

Baş dönmesi çoğunlukla yüksek tansiyon, diyabet veya damar sertliğinden kaynaklanıyor. Bunların yanı sıra iç kulaktaki denge merkezindeki sorunlardan oluşan vertigo, besin veya polen alerjisi ve enfeksiyonlar da baş dönmesine yol açabiliyor.