BIST 10.895
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.507,25

Hangi Kaddafi nerede?

Hangi Kaddafi nerede?

Libya'da 1969'da kansız bir darbeyle iktidara geldi. ülkesini 42 yıl boyunca demir yumrukla yönetti. "arap baharı"nın başlaması sonrasında suudi arabistan'a kaçan tunus devlet başkanı zeynel abidin bin ali'yi korkaklıkla suçladı.libya'daki isyancıları "sıçan" olarak adlandırırak hepsini yok...

Hangi Kaddafi nerede?

Libya'da 1969'da kansız bir darbeyle iktidara geldi. Ülkesini 42 yıl boyunca demir yumrukla yönetti. "Arap Baharı"nın başlaması sonrasında Suudi Arabistan'a kaçan Tunus Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali'yi korkaklıkla suçladı.

Libya'daki isyancıları "sıçan" olarak adlandırırak hepsini yok edeceğini söyledi. Trablus'un muhaliflerin eline düşmesinin ardından kaçtı. Öldürüldüğü güne kadar nerede olduğu bilinmiyordu. Sirte'de bir kanalizasyonda saklanırken yakalandı ve linç edilerek öldürüldü.

Hangi Kaddafi nerede?

Muammer Kaddafi'nin ikinci eşinden en yaşlı oğlu. London School of Economics'den mezun Seyfülislam Kaddafi, Sirte'de çatışma sırasında yaralı olarak yakalandı.

Kaddafi'nin halefi olarak gösterilen Seyfülislam, Sirte'nin muhaliflerin eline düşmesinin ardından güneye doğru kaçarken, konvoyuna yapılan saldırıda bacağından yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Hangi Kaddafi nerede?

Libya ordusunda albay olarak görev yapıyordu. Babasına karşı başarısız bir darbe girişi sonrasında Mısır'a kaçtı. Muammer Kaddafi af edince, ulusal güvenlik danışmanı olarak Trablus'a geri döndü.

Libya'daki isyan sonrasında babasıyla birlikte Sirte'ye kaçtı. 34 yaşındaki Mutassım, muhalifler tarafından öldürüldüğünde babasının yanı başındaydı.

Hangi Kaddafi nerede?

Libya ordusundaki özel kuvvetlerin komutanlığını yapıyordu. Kaddafi'nin 28 yaşındaki en genç oğlu olan Hamis Kaddafi, Trabus muhaliflerin eline düştüğünde bir çatışma sırasında öldürüldü.