BIST 10.741
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.528,46
HABER /  POLİTİKA

Hamdi Sedefçi tutuklandı

Gün boyu sorgulandılar. Edirne Adliyesi'nde ifade veren Hamdi Sedefçi ile 7 kişi tutuklandı.

Abone ol

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan ''Arasta'' operasyonu kapsamında Edirne Cumhuriyet Savcılığınca tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen ve aralarında Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu 8 kişi tutuklandı, 1 kişi serbest bırakıldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğündeki sorguları tamamlandıktan sonra dün sabah saatlerinde Edirne Adliyesine getirilen ve Cumhuriyet Savcılığındaki sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 kişi hakim karşısına çıkarıldı.

Hakim tarafından sorgulanan zanlılardan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, eski belediye başkan yardımcıları Cemil Erdoğan ve Mustafa Selçuk ile Abdullah Veli Aksaz, Talat Özcan, Mehmet Altunhan, Ali Fatih Şahin ve Ümit Yeğin tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildiler. Zanlılardan Önder Karahan ise serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye getirilen 16 zanlıdan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Hesap İşleri Müdürü Ruhi Takındı, Destek Hizmetleri Müdürü Kader Pajo, eski Satın Alma Müdürü Cevdet Girgin ile İbrahim Kıranlar, Kemal Kurt ve Hamid Çam ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmışlardı.

Bu arada, Belediye Başkanı Sedefçi'nin cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıkarılışı sırasında, adliye bahçesinde bekleyen grup, alkışlar ve ''büyük başkan'' sloganıyla kendisine destek verdi.