Halk oyunları yarışmasında gözyaşı
Hakkari’de düzenlenen halk oyunları il birinciliği yarışması’ndan, "salona geç geldikleri" gerekçesiyle diskalifiye edilen ekibin eğitmeni ve öğrencileri, durama tepki göstererek gözyaşlarına hakim olamadı.
Hakkari’de düzenlenen Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması’ndan, "salona geç geldikleri" gerekçesiyle diskalifiye edilen ekibin eğitmeni ve öğrencileri, durama tepki göstererek gözyaşlarına hakim olamadı.
Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması, kent merkezi ve ilçelerden 24 okul ile 2 halk eğitim merkezi ekibinin katılımıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Salonu’nda başladı.
Aylarca süren çalışmanın ardından yarışmaya küçükler kategorisinde katılmak isteyen Hacı Salih Şen İlköğretim Okulu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu halk oyunları ekipleri, "salona geç geldikleri" gerekçesiyle jüri üyeleri tarafından yarışmadan diskalifiye edildi.
Jüri üyelerinden Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Özdemir, diskalifiye edilen Hacı Salih Şen İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin, yarışma dışı ve gösteri amaçlı oyun sergileyeceğini belirterek, diskalifiye edilen ekibin sergileyeceği oyunu değerlendiremeye almayacakları yönünde anons yaptı.