BIST 9.136
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,22
GÜNCEL

'Halep'in kuzeyi ve El-Bab dedemin tapulu malıdır'

Sultan 2. Abdülhamid'in 4'üncü kuşak torunu Orhan Osmanoğlu, 'Halep'in kuzeyi ve El-Bab Sultan Abdülhamid'in tapulu malıdır' dedi.

Osmanoğlu, Konya'da Meram Belediyesi'nin "Abdülhamid Han'ın İzinde Atiyye-i Seniyye" projesinin kapanış programına katıldı. Sultan Abdülhamid'in Gazze ve Kudüs'ün etrafında bulunan birçok toprağı kendi parasıyla satın aldığını anımsatan Osmanoğlu, şöyle konuştu:

"Filistin'den toprak alma 1880'lerde başladı. Sultan, Gazze'ye çok önem verdi. Bunu sadece Filistin'de değil o coğrafyadaki birçok yerde yaptı. Halep'in kuzeyi ve El-Bab Sultan Abdülhamid'in tapulu malıdır.

Bizim elimizde bazı belgeler var o kadar hassas yerleri satın almış ki Sultan, Kudüs'ün etrafının neredeyse tamamını almış. Bu hassasiyet çok önemli. Tabii burada Hicaz hattı da önemli. Yahudiler, Sultan Abdülhamid'in aldığı toprakları alamayacaklarını anladı. Yavaş yavaş toprak almalara başlamışlardı ama Sultan Abdülhamid tahta gelince bunu tamamen yasakladı. Sultan, bu toprakların önemini yani yüz sene sonrasını görmüş. Musul ve Kerkük'ü Lozan da kaybettik ama tapuları hala Sultan Abdülhamid'in üzerinedir."

“Abdülhamid’e yapılanların aynısı Erdoğan’a yapılıyor”

Orhan Osmanoğlu ise tarihte yaşanan olayların bugüne taşındığını işaret ettiği konuşmasında, “Sultan Abdülhamid Han’a yapılanların aynısı bugün Recep Tayyip Erdoğan’a yapılıyor. Bunlardan ders almamız lazım. Biz bugün 17 Aralık’ı yaşadık, 15 Temmuz’u yaşadık, Gezi meselesini yaşadık. Geçmişin fotokopisi gibi. Ama bugün millet eskisi gibi değil uyandık. Millet liderine sahip çıkıyor. Sultan Abdülhamid yalnız bırakıldı. Allah’ın izniyle bugün liderimizi yalnız bırakmıyoruz. Hepimiz arkasındayız. Ben şuna inanıyorum ki şimdiki gençlik, bambaşka bir gençlik. Devşirme vardır illaki içimizde az da olsa. Allah’ın izniyle onları da hep beraber temizleyeceğiz ve çok güzel bir Türkiye olacak” şeklinde konuştu.

Sitene Ekle
Etiketler