BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.441,73

Hafta sonu tatili için Kastamonu'ya geldi şok yaşadı

Hafta sonu tatili için Kastamonu'ya geldi şok yaşadı

İstanbul’dan Kastamonu’ya geldiğinde panodaki kabarık elektrik faturasını görerek film gibi takip başlatan ev sahibi, elektrik faturasını ödeyemeyen komşusunun kaçak hatla elektriğini kullandığı tespit etti.

Hafta sonu tatili için Kastamonu'ya geldi şok yaşadı

İstanbul’da ikamet eden 54 yaşındaki Halit Uzun, hafta sonu tatili için memleketi Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine geldi. Üç ay sonra ilk kez evine gelen Halit Uzun, dairesinin elektrik panosunu inceledi. Pano içerisindeki faturanın tutarını gördüğünde büyük şok yaşayan Halit Uzun, kendi adına gelen 600 liralık elektrik faturasına inanamadı.

Hafta sonu tatili için Kastamonu'ya geldi şok yaşadı

600 liralık fatura kaçak elektriği ortaya çıkardı 

Faturada yazan tutarı kullanmadığını belirten Uzun, "İstanbul’da yaşıyorum. Bir buçuk sene önceden buradan bir daire aldım. Yazları, hafta sonları iki günlüğüne gidip geliyorum. Bu zamana kadar kaldığım süre toplam 30-35 günü geçmez. En son iki buçuk, üç ay önce buradan gittim. Bir daha gelmedim. Cuma akşamı geldim. Cuma günü sabah altı buçuk, yedi civarında saate baktım faturam gelmiş mi diye? Bir fatura ile karşılaştım. 600 küsur lira. faturayı aldıktan sonra öğlen TEDAŞ’a gittim" dedi. 

Hafta sonu tatili için Kastamonu'ya geldi şok yaşadı

"Elektrik şirketi saatte sorun bulamadı" 

Komşusunun faturasını ödeyemeyince kendi elektrik panosundan kaçak elektrik çektiğini anlatan Halit Uzun, "TEDAŞ yetkililerine faturam yüksek geliyor diye daha önceden söylemiştim. Yüksek gelmiş ben burada 3 aydan beri yokum. Bana bir ekip verdiler. Buraya geldik. Kontrol ettiler, saatimde arıza olmadığını kaçak bir şeyin gözükmediğini söylediler. Yandaki 3 numaralı dairenin 5 defa önce elektriğinin kesildiğini, işlem yapıldığını söylediler. Ben de dedim ki acaba kullanabilir mi diye TEDAŞ yetkililerine söyledim. Bana TEDAŞ yetkililerinin söylediği ispat etmen lazım dediler" diye konuştu. 

Hafta sonu tatili için Kastamonu'ya geldi şok yaşadı

Kendi şartelini kapatınca komşunun ışığı söndü 

Kaçak kullanımı kendinin tespit ettiğini söyleyen Uzun, "Ben de bunun üzerine gece saat 10.30 civarında eve geldiğimde yandaki komşunun ışıklarının yandığını gördüm. Işıkların yandığını görünce aşağı indim. Kendi elektrik saatim üstündeki şalteri indirdim. Baktım, tekrar yukarı çıktım ışıkları söndü. Tekrar aşağı indim. Şalteri kaldırdığım da tekrar yandı. O arada arkadaşım Musa Pamuk’a telefon açtım. Çok acil bir şekilde geldi. O arada biz tekrar şarteli indirdik. Yukarıdan gece lambasıyla 3 numarada oturan Mustafa aşağı indi. Şarteli kaldırdı. Işıkları yaktı, yukarı çıktı. Biz kapının dışındayız. Bizi görmüyor" şeklinde konuştu.