BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.438,97

Günde 2 yumurta yerseniz neler olur?

Günde 2 yumurta yerseniz neler olur?

Yumurta yararlı mı, zararlı mı? Günde kaç tane yemeli? Hangi zaman aralığında tüketmeli? Her beslenme uzmanının yumurta hakkında söyleyeceği bir şey mutlaka oluyor!

Günde 2 yumurta yerseniz neler olur?

Yumurta yararlı mı, zararlı mı? Günde kaç tane yemeli? Hangi zaman aralığında tüketmeli? Her beslenme uzmanının yumurta hakkında söyleyeceği bir şey mutlaka oluyor! Hangisine inanacağız, ne yapacağız derken; günde sadece iki yumurta yiyerek vücudumuzu şekle sokabilmenin mümkün olduğu haberi geldi. Müjdeler olsun! 1- Beyniniz koruma altında Beynin en önemli yapı malzemesi, bir tür vitamin olan ‘kolin’dir. Günde iki yumurta yiyerek beyninizdeki kolin oranını artırarak, hafıza kaybı, erken bunama gibi sorunları önleyebilirsiniz.

Günde 2 yumurta yerseniz neler olur?

2- Görüş açınız sağlamlaşır Araştırmalar, yumurtanın ‘lutein’ bakımından zengin olduğunu gösteriyor. Bu madde net ve keskin görme olaylarından sorumlu. Eksikliğiyle, göz dokularında yıkıcı değişiklikler meydana geliyor ve görme duyusu, geri dönüşü olmayan şekilde bozuluyor. Neyse ki günde iki yumurta yiyerek göz sağlığımızı da korumuş oluyoru

Günde 2 yumurta yerseniz neler olur?

3- Balık yağında olduğu kadar yumurtada da D vitamini var Deseler ki, “Bir kaşık balık yağı mı içersin yoksa haşlanmış yumurta mı yersin?” Cevap belli! Balık yağının pek de hoş olmayan tadını kimse tercih etmez herhalde… Neyse ki her iki besin de, aynı miktarda D vitamini içeriyor. Üstelik bilim adamları tavukları özel takviyeleri besleyerek yumurta içindeki D vitamini miktarını arttırmanın bir yolunu buldular. D vitamini, kemikleriniz ve dişleriniz tarafından kalsiyumun daha iyi emilmesini; dolayısıyla daha güçlü olmalarını sağlar.

Günde 2 yumurta yerseniz neler olur?

4- İçerdiği B vitamini sayesinde cildiniz ve saçlarınız ışıl ışıl olur Yumurtanın içerdiği biyotin, B12 vitamini ve sindirilebilir besleyici proteinler, saç ve cildin güçlenmesine katkıda bulunur. Ayrıca yumurtalarda bulunan fosfolipidler, toksinlerin karaciğerden atılmasına yardımcı olur.