BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
MEDYA

Güncel Dosya-Kara Geceden Demokrasi Şafağına

15 Temmuz gecesi Türkiye darbe girişimini yaşadı. Köprüler kapatıldı, meclis bombalandı, halka ateş açıldı... O gece ve sonrasında yaşananlar 'Güncel Dosya-Kara Geceden Demokrasi Şafağına' programında ele alındı.

NTV Haber Merkezinden Deniz Kilislioğlu, Türkiye’nin yakın tarihinin en uzun gecesini o programda dakika dakika anlattı.


Şimdiki adı 15 Temmuz Şehitler köprü olan Boğaziçi köprüsünde başlayan hareketlilikten, Genelkurmay’daki çatışmaya, Meclis’e atılan bombalardan MİT binasına saldırıya kadar o kara gecenin her ayrıntısı Güncel Dosya’da yer aldı. Tanklara göğsünü tek başına siper edenler de, sokaklarda darbe girişimine direnenler de 45 dakikaya sığıdırılan dosyadaydı. Başbakan Binali Yıldırım’ın NTV ekranında olayı kalkışma olarak tüm dünyaya açıkladığı an da tarihe düşülecek kayıtlar arasında.

Sahadaki muhabirler tüm zorluklara rağmen vatan ve meslek aşkıyla çalışmaya devam ettiler. Özden Erkuş, bombalanan Meclis’ten yayın yaptı, Gökhan Gerçek Genelkurmay’daki çatışmanın ortasında korkusuzca haberlerini aktardı. Milliyet Gazetesi’nin Haber Müdürü Gökçer Tahincioğlu’nun tanıklığı da çok önemli. Tahincioğlu, üstlerinden savaş uçakları geçerken de gazeteyi hazırlamak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını anlattı.

Sadece bunlar da değil. O geceyi yaşayan emniyet müdürleri, özzel harekat polislerinin tanıklıkları da vardı. Darbe girişiminde ilk bombalanan yer olan Gölbaşı’ndaki Polis Özel Harekat Merkezi’den bir polisin “ne idüğü belirsiz grup” olarak tanımladığı darbeci askerler için söylediği sözler de çarpıcı: Son 1 senedir, 1.5 senedir devam eden tüm operasyonlarda ordumuzla askerimizle omuz omuza çalıştık. Biz böyle bir şeyi kesinlikle onlardan beklemiyorduk”

Sitene Ekle
Etiketler