BIST 10.471
DOLAR 32,81
EURO 35,26
ALTIN 2.445,92
HABER /  POLİTİKA

Gül çözümün adresini gösterdi!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül memleketi Kayseri'de son gelişmeleri değerlendirdi. Gül, milletvekili krizinin çözüm adresini gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu seçime bakıldığında oy verenlerin oylarının yüzde 95'nin TBMM'ye yansıdığını görünce, demokrasimizin derinleştiğini görüyoruz' dedi.

Memleketi Kayseri' de hemşehrileriyle kahvaltı da buluşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erciyes Dağı'nda bu toplanlantının düzenlenmesinden mutlu olduğunu söyledi. Konuşmasında son siyasi gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bu seçime bakıldığında oy verenlerin oylarının yüzde 95'nin TBMM'ye yansıdığını görünce, demokrasimizin derinleştiğini görüyoruz. Katılımcı demokrasidir, insanların oy vererek karara katılmasıdır. İkincisi temsili demokrasidir ki, karar verenlerin kararlarının yansıması ve TBMM'ye yansımasıdır. Bu iki unsurun gerçekleştiği bir seçim yaşandı. Buna asla gölge düşürülmemelidir. Mevzuattan kaynaklanan bazı sorunlar var. Eminim diyalogla, hukuk ve demokrasinin gösterdiği istikamette bunlar çözümlenecekdir. Evrensel demokrasiyi, özgürlükçü hukuku kastettiğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Bazı sorunlar var. Bunları birlikte çözebilme kabiliyetini göstereceğiz. Bunların çözüm yolu da TBMM'dir. Hepimizin temsilcilerinin bulunduğu önemli siyasi fikir akımlarının TBMM'de temsil edildiğini gördüğümüzde sorunların çözümü de orada olacaktır. Konuşarak, barışçı bir şekilde olacaktır." diye konuştu.