BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.509,81

Gribi yenmek sizin elinizde!

Gribi yenmek sizin elinizde!

Trabzon özel yıldızlıgüven hastanesi enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı dr. ebru emel sözen, hastalığın ateş halsizlik, kas, eklem ve baş ağrısı, öksürük gibi belirtilerle başladığına dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.

Gribi yenmek sizin elinizde!

Trabzon Özel YıldızlıGüven Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ebru Emel Sözen, hastalığın ateş halsizlik, kas, eklem ve baş ağrısı, öksürük gibi belirtilerle başladığına dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.

Gribi yenmek sizin elinizde!

Hastalığın, özellikle çocuklar ve yaşlıları tehdit ettiğine dikkat çeken Dr. Sözen, "Grip, İnfluenza adı verilen bir virüs tarafından oluşturulan ateş, halsizlik, kas ve eklem ağrıları, baş ağrısı, öksürük gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığıdır.

Gribi yenmek sizin elinizde!

Ateşin 39 derecenin üzerinde olması, şiddetli kas ağrıları ve halsizlik nedeni ile hastalığı ayakta geçirmek zor olmakta ve sıklıkla hastalar 3-5 gün istirahate ihtiyaç duymaktadırlar. Yaklaşık bir hafta içerisinde belirtiler kaybolmakta fakat bazen halsizlik daha uzun süre devam edebilmektedir. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve şeker hastalığı, böbrek hastalığı, akciğer hastalığı ve kalp hastalığı gibi altta yatan kronik hastalığı olan kişilerde hastalık daha ağır seyredebilmektedir.

Gribi yenmek sizin elinizde!

Ciddi tablolara yol açabilen grip, halk arasında sıklıkla soğuk algınlığı ile karıştırılmakta olup soğuk algınlığı, hafif kırgınlık, hapşırma, burun akıntısının olduğu fakat ateş yüksekliğinin nadir olarak görüldüğü bir hastalık tablosudur. Bir RNA virüsü olan İnfluenza virüsünün aslında A,B ve C olmak üzere üç tipi vardır. A tipi, hem insanlarda hem de kuş, kümes hayvanları ve domuz gibi hayvanlarda hastalık yaparken, B tipi sadece insanlarda hastalık yapar. C tipi, hafif seyirli hastalığa yol açtığı için salgınlara neden olmaz” dedi