BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05

Göbek diyeti

Göbek diyeti

İngiliz vücut geliştirme uzmanı james duigan yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte herkesin sahip olmak istediği düz bir karnın sırlarını açıkladı.

Göbek diyeti

İngiliz vücut geliştirme uzmanı James Duigan yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte herkesin sahip olmak istediği düz bir karnın sırlarını açıkladı.

Göbek diyeti

Elle Macpherson ve Rosie Huntington-Whiteley gibi ünlü modellerin spor koçluğunu yapan Duigan, 5 farklı göbek çeşidi olduğunu, hepsine ayrı egzersiz ve beslenme yöntemleri uygulanması gerektiğini dile getirdi. İşte Duigan’ın 5 değişik tip için zayıflama önerileri;

Göbek diyeti

Lastik göbek
Bu şekle sahip göbekler yanlış beslenme ve az egzersiz nedeniyle oluşur, zayıflatmak kolaydır. Genellikle ofiste masa başında çalışanlar ve şekerli yiyecekleri sevenlerde oluşurlar.
Ne yapmalı?
- Alkolü azaltın. İçindeki şeker göbeğinizin daha da genişlemesine neden olur.
- Alkolsüz geçen iki hafta sonunda sağlıklı besinler tüketmeye ve daha çok hareket etmeye özen gösterin. “Az yağlı ve diyet” abur cuburlardan kaçının.
- Balık, yumurta, organik et ve sebze gibi yiyecekleri tercih edin. Örneğin güne yumurta, ızgara tavuk ve sebzeyle başlayın. Avokado, fındık gibi iyi yağları tüketmekten korkmayın.
- Egzersiz olarak ise yürüyüşe çıkmak veya yoga yapmak yararlı olacaktır.

Göbek diyeti

STRES göbeği
Bu tip göbekler başarılı ve mükemmelliyetçi insanlarda görülür. Bu tip insanların sindirim sorunları da vardır. Bu yüzden göbekleri olduğundan daha büyük görünür. Kişi strese kapıldığında kortizol hormonu salgılar, bu da yağın karnın etrafına yapışmasına neden olur. Bu kişiler çok fazla kahve içer ve öğünleri atladıkları için abur cuburla beslenir.
Ne yapmalı?
- Erken yatın. Bu da beyinde iştahı kontrol eden leptin hormonunu etkiler. Bu yüzden daha çok yeriz ve şeker tüketim ihtiyacımız artar.
- Uyumadan önce meditasyon yapın veya uzun ve sıcak bir duş alın. Bu iyi bir uyku sağlayacaktır.
- Bu kişilere egzersiz olarak stres seviyesini azaltacak sporlar gereklidir. Yoga, uzun yürüyüşler ve ağırlık çalışmaları en ideal olanlardır.