BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gizem’im amcası için izin talebi

Hatice Akdeniz, kızı Gizem’in babasından çok sevdiği cezaevindeki amcasının cenaze törenine katılması için bir günlük serbest bırakılmasını ...

Abone ol

Hatice Akdeniz, kızı Gizem’in babasından çok sevdiği cezaevindeki amcasının cenaze törenine katılması için bir günlük serbest bırakılmasını istedi.
S.A. tarafından vahşice öldürülen kız çocuğuna Gizem adını veren amcası Umut Akdeniz’in 3.5 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla Yozgat Sarıkaya Cezaevi’nde yatmasından dolayı cenazenin toprağa verilmesine katılamayışı aileyi ikinci kez yıktı. Cezaevinde çok sevdiği yeğeninin akrabaları tarafından vahşice öldürüldüğünü öğrenen amca Akdeniz, bir gün dahi olsa Adana’ya gelip ağabeyine ve yengesinin yanında olup Gizem’in mezarına gitmek istiyor. Ancak aile bir türlü cezaevine ulaşıp Akdeniz’in Adana’ya gelmesini sağlayamadı. Bu duruma isyan eden anne Hatice Akdeniz, "Umut Akdeniz benim oğlum gibidir. O bizim evde büyüdü. Kızımın ismini de o koymuştu. Amcalarının içinde en çok onu severdi. Ancak o cezaevinde olduğu için gelemedi. Kızım babasından çok onu severdi. Onun bir gün bile olsa Adana’ya gönderilmesini istiyoruz. En azından kızımın mezarına gelip dua etsin" dedi.
Amca Kenan Akdeniz ise bütün çabalarına rağmen savcılığa ulaşıp izin alamadıklarını söyleyerek, "5 yaşındaki yeğenim akrabamız tarafından vahşice öldürüldü. Akrabamız ondan ne istedi bilmiyoruz. Bu acı haber bizi çok yıktı. Ancak cezaevinde olan kardeşimin cenazeye katılamaması bizi daha da yıktı. Bizim tek isteğimiz kardeşimizin bir günlüğüne gelip çok sevdiği yeğeninin mezarına gitmesidir. Kardeşimiz cezaevinde perişan durumda" diye konuştu.
(İHA)