BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gıda analistinden alarm kitap

Gıda analisti Dr. Filiz Akgün Soydal, son çalışması alarm mahiyetinde. Soytdal, gıda yönetiminin perde arkasında yaşanan tehlikeli dinamikleri yeniden okumaya açıyor.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde Kum Yayınlarından çıkan Mor Gıda isimli kitap, gıda konusunda toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artmasını amaçlayan bir çok önemli bir çalışma.

Gıda gerçekleri, gıda yönetiminin perde arkasında yaşanan sorunsallar, küreselleşmenin getirdikleri, gıda demokrasisi, GMO gıdalar (genetik değiştirilmiş organizmalar), organik gıdalar, AB ve gümrük birliği, DTÖ anlaşmaları, geleceğimizi yakından ilgilendiren pek çok başlığı irdeleyen kitap, özgün çizgiler ve güncelerle daha da anlam kazanıyor.

Ülkemizin yetiştirdiği saygın değerlerden Dr. Filiz Akgün Soydal çalışmasıyla ilgili olarak, "Bir bürokrat ve gıda analisti kimliğimle hazırladığım kitap, ulusal gıda yaklaşımlarımızı ironik ve gerçekçi bir anlatımla açıklarken, kamuoyunda geniş bir duyarlılığın oluşması amaçlanmaktadır." diye konuşuyor.

SORUMLULUK HERKESİN!

Mor Gıda ile tarım ve gıda konusundaki gerçekleri, tehlikeleri, perde arkasındakileri, dayatmaları açık ve yürekli biçimde dile getirmek istedim. Yıllardır süregelen haykırışımız ses getirmediğinden yakınan Soydal, "Dahası bu cılız sesler hep bastırılmaya çalışıldı. Ancak, evrene karşı sorumluluğumuz birlikteliği ve paylaşımı zorunlu kılıyor." diyor ve medyayı sorumluluğa davet ediyor:

"Halkın sesi gerek. Medya bu bağlamda sorumludur. Geleceğimiz, çocuklarımız, çevre, her şey risk altında. Toplumsal duyarlılığın ve farkındalığın artması için medya gücüne olan gereksinim, bugün tüm zamanlardan daha fazla"

İletişim için:
Tokluğun İçindeki Açlık: MOR GIDA
Kum Yayınları
Konur Sok. 21711 Kızılay/ANKARA
Tel/Faks: 0312/4251814
e-posta:
filizakgunsoydal@mynet.com