BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Gezi eylemcisi otomobil hırsızından ilginç yanıt

Adana’da, çaldığı otomobille kaza yaparak yakalanan kişi, "neden çaldın" sorusuna, "kafam güzeldi, hevesten aldım, sürmeyi bilmiyordum, e...

Abone ol

Adana’da, çaldığı otomobille kaza yaparak yakalanan kişi, "neden çaldın" sorusuna, "kafam güzeldi, hevesten aldım, sürmeyi bilmiyordum, ehliyetim yok, sağolun kolay gelsin" diye cevap verdi. Zanlının Gezi eylemlerine katılıp gözaltına alındığı öğrenildi.
Olay, merkez Seyhan ilçesinin Yurt Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, M.M. (41) isimli bir kişi, evinin önüne gelerek otomobilini park edip kontağı üzerinde bırakıp kapısı açık halde otomobilinden ayrıldı. Bir süre sonra Murat T. (20), isimli bir kişi otomobilin yanına gelerek bir süre bekledikten sonra kapısının açık olduğunu görüp içine bindi. Biraz otomobilin içinde bekleyen Murat T., otomobili çalıştırarak olay yerinden uzaklaştı. Bu anlar apartmanın güvenlik kamerası tarafınan görüntülendi. Murat T. otomobil kullanmasını bilmediği ve alkollü olduğu için Çevre Yolu’na geldiği sırada yol kenarında park halindeki iki otomobile birden vurarak kaza yaptı. Kazada kolundan yaralanan Murat T. için ambulans çağırıldı. Murat T., sağlık görevlileri tarafından ambulansta tedavi edilirken olay yerine trafik polisleri geldi. Polisleri gören zanlı olay yerinden tedavi olmadan kaçtı. Trafik polisleri yaptığı incelemede otomobilin çalıntı olduğunu tespit etti. Bu arada apartmanın kapıcısı M.M.’yi arayarak otomobiline bir kişinin binip gittiğini söyledi. Bunun üzerine M.M., polisi arayarak otomobilinin çalındığını söyledi. Bu arada kaza yerinden trafik polisleri çalıntı bir otomobilin kazaya karıştığını bildirdi. Olay yerine giden Adana Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri otomobili çalan zanlıyı arama çalışması başlattı. Güvenlik kamerasını inceleyen polis daha önce hırsızlıktan kaydı bulunan Murat T.’nin otomobili çaldığını belirledi. Bunun üzerine yapılan operasyonda Murat T. bir arkadaşının evinde bulundu. Murat T., emniyete getirilerek sorguya alınırken otomobil sahibine teslim edildi. Murat T., sorgusunun ardından adliyeye sevk edilirken kırmızı şortuyla dikkat çekti. Murat T. sevk sırasında basın mensuplarının "neden otomobili çaldın" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Alkollüydüm, kafam güzeldi, kafam güzel olduğu için hevesten aldım, kaza yaptım dengemi sağlayamadım, heves vardı heyecan vardı ondan çaldım. Üstünde anahtarı vardı kapısı açıktı gezmek amacıyla aldım. Otomobil sürmeyi bilmiyordum, ehliyetim yok." Zanlı Murat T.’nin, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına teşekkür ederek "kolay gelsin" demesi dikkat çekti. Murat T., Gezi Parkı eylemleri sırasında da gösterilere katılıp gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı.
(İHA)