BIST 10.242
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,78

Gerçek Tarkan Rize'de ortaya çıktı

Gerçek Tarkan Rize'de ortaya çıktı

RİZELİ Muhammet Refik Köse (50), Türk karikatürist, çizgi roman sanatçısı Sezgin Burak tarafından yaratılan kurgusal Hun savaşçısı ve çizgi roman serisi karakteri 'Tarkan' sevgisi ile yaşıyor

Gerçek Tarkan Rize'de ortaya çıktı

RİZE'nin Camidağı köyünde oturan işçi emeklisi Muhammet Refik Köse (50), çocukluk yıllarında, Türk karikatürist Sezgin Burak tarafından yaratılan kurgusal Hun savaşçısı çizgi roman serisi karakteri 'Tarkan' hayranı oldu. Tarkan'ın çizgi romanlarını okuyan ve kendisini karakterin yerine koyan Köse, ailesine ait marangoz atölyesinde tahtadan kılıçlar yaptı, arkadaşları ile savaş oyunları oynadı. Tahta kılıcını yanından ayırmayan Muhammet Refik Köse, kendisine 'Tarkan', arkadaşlarına da çizgi roman serisindeki karakterler 'Hortis', 'Kostok' ve 'Tan' lakaplarını taktı.

Gerçek Tarkan Rize'de ortaya çıktı

Tarkan'la kendisini özdeşleştiren ve sevgisini yıllardır yaşatan Köse, evindeki odasını da Tarkan'ın kostümleri ve savaş aletleri ile donattı. Muhammet Refik Köse'nin odasında kılıçlardan kolyelere, çizgi roman serilerinden Tarkan posterlerine kadar çok sayıda figür yer alıyor. Köse, odasındaki figürleri "Bunlar benim ilacım" diye yorumluyor.

Gerçek Tarkan Rize'de ortaya çıktı

Köyünde herkesin Tarkan diye hitap ettiği Köse, savaşçı kostümünü giyip, kılıç kuşanıyor ve okla atış talimi yapıp, ormanda yürüyüşe çıkıyor. Komşuları da savaşçı kostümüyle gördükleri Köse'ye alıştı. Bazı kişiler, Muhammet Refik Köse'ye 'Kurdun nerede?' diye takılıyor. Muhammet Refik Köse, Tarkan karakterinin çocukluktan kalma bir merak olduğunu belirterek, okuduğu Tarkan çizgi romanlarının kendisinde bu merakı oluşturduğunu söyledi. Çocukluk yıllarından bugüne kadar Tarkan sevgisini yaşadığını anlatan Köse, şöyle dedi:

Gerçek Tarkan Rize'de ortaya çıktı

"Bulduğum kılıç, ok, yay, onları evimde sergiliyorum. Onlar benim hayatım. Çocukluk çağlarımızda teknoloji yoktu. Çizgi roman okuma hayranlığı vardı. Herkes Tarkan, Kara Murat, Teksas, Tommiks gibi çizgi romanları okurken ben Tarkan çizgi ormanlarını okurdum. Zamanla yaşantısına özendim. Kurdu ve kılıcıyla düşmanların üzerine giderek onları darmadağın ediyordu. Marangoz atölyemizde çocukluk çağlarımızda kılıç yapıp arkadaşlarımla beraber kılıçları yanımızda taşırdık. O yaşlarda Tarkan'ı bire bir yaşardık. Benim ismim o zamanlarda Tarkan olarak kaldı. Arkadaşlarımın da Tarkan çizgi romanından isimleri vardı. Kardeşimin adı 'Tan', arkadaşlarımın ise 'Hortis' ve 'Kostok'tu. Çizgi romanı çocukluğumuzda yaşadık. Ben 50 yaşına geldim halen Tarkan'ı yaşıyorum."