BIST 10.557
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.431,49
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Geleceği parmakların uçlarında!

İzmir Adliyesi'ne 30'u kadrolu 130'u sözleşmeli personel olmak üzere toplam 260 zabıt katipliği alımı sınavına bugün 2 bin kişiden fazla başvuru yapıldı.

Abone ol

Sınavın yapılacağı Adliye Sarayı önünde uzun kuyruklar ve kalabalık gruplar oluştu. Adaylar sınav öncesi yanlarında getirdikleri klavyeler ile yerlerde, kaldırımlar ve araçlarda ön çalışma yaptılar.

Bilgisayarda 3 dakikada 90 kelimeyi hatasız yazmaları gereken adayların heyecanına aileleri de ortak oldu. Adliye önünde kalabalık gruplar halinde yanlarında getirdikleri klavyelerle sınav öncesinde çalışan çoğu aday tek umutlarının sınavı kazanarak kadrolu iş güvencesi elde etmek olduğunu belirtti.Çoğu aday adliye önünde yerlerde, banklarda, kaldırımlar ve arkadaşlarının omuzlarına koydukları klavyeler ile yanlarında bulundurdukları metinlerden 3 dakikada 90 kelime yazmaya çalıştı.

Çoğu öğrenci ve işsiz oldukları öğrenilen adaylardan bazıları sınava uzun süredir çalıştıklarını ve ilk kez girmediklerini belirterek; "Kadrolu iş güvencesi olan bir iş istediğimiz için bu sınava giriyoruz. Memur olabilmenin umudunu yaşıyoruz" diye konuştular. Sınava 5.'inci defa gireceğini söyleyen 32 yaşındaki Yunus Emre Yurttutan; "Açık Öğretim Fakültesi mezunuyum. PTT'de taşeron işçi olarak çalışıyorum. Sınava beşinci defa giriyorum. Amacım iş güvencesi olan devlet memurluğu" dedi.