BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56

Garip güçlere sahip 'özel' insanlar

Garip güçlere sahip 'özel' insanlar

İnanılmaz beyin: daniel paul tammet daniel paul tammet, matematik hesapları, hafızada tutma ve öğrenme konularında doğuştan yetenekli bir ingiliz otistik dahi. doğuştan epilepsi hastalığı olan tammet aynı zamanda siznestezi (renkli işitme) sahibi. numaraları renkler gibi algılıyor ve kafasında her...

Garip güçlere sahip 'özel' insanlar

İnanılmaz Beyin: Daniel Paul Tammet
Daniel Paul Tammet, matematik hesapları, hafızada tutma ve öğrenme konularında doğuştan yetenekli bir İngiliz otistik dahi. Doğuştan epilepsi hastalığı olan Tammet aynı zamanda siznestezi (renkli işitme) sahibi.
Numaraları renkler gibi algılıyor ve kafasında her sayı için oluşturduğu bir görüntü mevcut. 10,000'e kadar olan sayılar için eşsiz görüntüleri olduğunu söyleyen dahi, yaptığı matematik işlemlerinin sonucunu manzaralar olarak gördüğünü ve bir sayının bileşik ya da asal olup olmadığını "hissettiğini" söylüyor.
İngilizce, Fransızca, Fince, Almanca, İspanyolca, Litovca, Romence, Estonca, İzlandaca, Galce ve Esperanto dillerini biliyor. Özellikle sevdiği dil ise çok fazla ünlü harf barındırdığı için Estonca.

Garip güçlere sahip 'özel' insanlar

Ses ve Yankı ile Yönünü Bulabilen Çocuk: Ben Underwood
Ben Underwood'un gözleri kanser nedeniyle 3 yaşında iken alındı. Fakat Ben basketbol oynamaya, bisiklete binmeye devam etti, kısaca hayatını normal bir şekilde sürdürdü.
Dünya seyahatlerine çıkabilmek için ekolokasyon (sesle yer belirleme tekniği) öğrendi. Rehber köpekler olmadan, hatta ellerini kullanmaya bile ihtiyaç duymadan yön bulabiliyor. Kısa bir tıklatma sesi çıkarıyor ve sesin yankısını dinleyerek objelerin nerede olduğunu algılıyor.
Ben Underwood tıpkı bir yunus veya bir denizaltı dinleme cihazı gibi yankı ile yönünü bulabilen dünya üzerindeki tek insan.

Garip güçlere sahip 'özel' insanlar

Ona soğuk işlemiyor!
Dünyanın dört bir yanında insanlar, öldürücü soğuklara meydan okuyor. Bu konuda en bilinen isim ise İngiliz uzun mesafe yüzücüsü Lewis Gordon Pugh. "Buz adam" lakaplı Pugh, eksi 1.8 derecedeki suda yaklaşık 19 dakika kalarak tarihe geçti.

Garip güçlere sahip 'özel' insanlar

Herşeyi Yiyen Adam: Michel Lotito
15 Haziran 1950 doğumlu Michel Lotito sindirilemeyen şeyleri yemesiyle tanınan ünlü bir Fransız gösterici. "Monsieur Mangetout" (Herşeyi Yiyen Adam) olarak bilinen Lotito'nun gösterilerinde metal, cam, lastik vb. malzemelerden yapılan bisiklet, televizyon, uçak gibi nesneler yemek yer alıyor.
Cessna 150 uçağını yemek 2 yılını almış