BIST 10.161
DOLAR 32,30
EURO 35,02
ALTIN 2.451,28

Galaxy Note 7 Türkiye satış fiyatı ve özellikleri

Galaxy Note 7 Türkiye satış fiyatı ve özellikleri

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un merakla beklenen yeni amiral gemisi Samsung Galaxy Note 7 resmen tanıtıldı.

Galaxy Note 7 Türkiye satış fiyatı ve özellikleri

Nihayet beklenen gün geldi ve Samsung’un belki de en iddialı amiral gemi modeli olacak Galaxy Note 7 akıllı telefonu, New York’da yapılan Unpacked 2016 etkinliğinde resmiyete kavuştu. Samsung, donanıma ağırlık vermek yerine, kullanıcıya kolaylık sağlayacak katma değerli özelliklere ağırlık vermiş. İlk olarak Samsung’un isimlendirme konusunda önemli bir değişiklik yaptığını hatırlatalım. Galaxy Note serisi, normalde Galaxy S serisinden bir basamak geriden geliyordu. Yani Galaxy S6 döneminde Galaxy Note 5 modelini görüyorduk. Tüketicide kafa karışıklığını engellemek ve amiral gemilerini aynı çizgiye getirmek için, 6 rakamı atlandı ve Galaxy Note 7 olarak sahneye çıktı.

Galaxy Note 7 Türkiye satış fiyatı ve özellikleri

Tasarım Beklendiği gibi Galaxy Note 7 modeli çift taraftan kavisli ekranla karşımıza çıktı. Normalde, Edge serisi altında kavisli telefonlar görüyorduk. Samsung ilk kez, ana akım amiral gemi modeline kavisli ekran entegre etmiş oldu. Bundan sonra strateji ne olur bilemiyoruz ancak bu yıl kavisli ekran artık standart bir özellik haline gelmiş durumda.

Galaxy Note 7 Türkiye satış fiyatı ve özellikleri

Metal çerçeve ve cam kaplama kombinasyonunu devam ettiren Galaxy Note 7, arka kısımda da kavis kullanmaya devam ediyor. Böylece büyük ekrana rağmen kullanıcının eline rahatça oturabilen bir tasarım karşımıza çıkıyor. Arka kısımda kamera, flaş ve nabız sensörü yerini korurken, ön kısımda da parmak izi okuyuculu Home butonu yerini koruyor. Ek olarak arka kameranın çok küçük bir çıkıntı yaptığını görüyoruz. Çıkarılamayan batarya ve microSD desteğinin yanında, bu yıl açık mavi, siyah ve gri renk seçenekleri olacak. Model 7.9mm kalınlığa ve 169Gr ağırlığa sahip.

Galaxy Note 7 Türkiye satış fiyatı ve özellikleri

Donanım 5.7 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekrana sahip olan cihaz, dış ortamlarda en iyi sonucu vermek üzere geliştirilmiş. Ayrıca sayısallaştırıcı yani dokunmatik devreler ekranın kendisine entegre edilmiş. Böylece daha ince ve maliyeti daha düşük ekran elde edilmiş. Super AMOLED ekran, her zaman açık özelliği ile çeşitli bildirimleri kilit ekranı üzerinden verebiliyor. Böylece sürekli ekran açılmadığı için enerji tasarrufu sağlanıyor. Yine Corning’in geliştirdiği Gorilla Glass 5 korumasını kullanan ilk cihaz, Galaxy Note 7 olacak. Gorilla Glass 5, 1.6 metreden düşmelere karşı dayanıklılık sunuyor.