BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  DÜNYA

Fransa'da protesto! AVM ateşe verildi

Fransa'nın Nantes kentinde bir gencin polis tarafından öldürülmesi kentte şiddetli protesto gösterilerine neden oldu. Kentte çöp konteynerleri, otomobiller ve bir alışveriş merkezi ateşe verildi. Gösterici sayısının artmasıyla bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

Abone ol

Fransa'da Nantes kentinin Breil semtinde 22 yaşındaki bir sürücünün polis kurşunuyla hayatını kaybetmesi kentte tepkilere neden oldu. Kentte dün akşam düzenlenen gösterilerinde polisin tutumu protesto edildi. Göstericilerin sayısının artmasıyla semte çok sayıda polis sevk edildi. İlerleyen saatlerde gösterilere şiddet de karıştı. Çöp konteynerleri, otomobiller ve bir alışveriş merkezi ateşe verildi.

''GİDİŞATI KESTİRMEK ZOR''
Bazı göstericiler polisin üzerine yanıcı maddeler fırlatırken çöp konteynerleri, otomobiller ve bir alışveriş merkezinin ateşe verildiği belirtildi. Güvenlik güçlerinin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığı açıklandı. Fransız medyasında yer alan haberlere göre gösteriler sabaha karşı kısmen yatıştı. Nantes Savcısı Pierre Sennes, kentteki durumu "huzursuz ve gidişatı kestirmek zor" şeklinde tanımladı.

Olayın nasıl geliştiğine ilişkin bir açıklama yapan Nantes Emniyet Müdürü Jean-Christopne Bertrand, semtte trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle durdurulan otomobilin 22 yaşındaki sürücüsünün karakola götürülmesi için iki polise talimat verildiğini söyledi.