Fon iddiaları gündemi sarstı! Vatandaş ne diyor, son anket sonuçları olay oldu
Asal Araştırma bu kez siyasi parti ve liderlerine yönelik değil, gündemi sarsan fon soruşturmalarına yönelik bir anket çalışması yaptı. 28 ilde yapılan ankettin sonuçları dikkat çekti.
Pınar Erden Güneş
Asal Araştırma 28 ilde 4-10 Ekim 2026 tarihleri arasında 18 yaş üzeri 2 bin 20 kişi ile yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Ankette vatandaşlara iki soru yöneltildi.
1
4
''Sizce, fon vurgununda her kim suç işlemişse bedelini ödemeli mi?'' sorusuna çoğunluk 'evet' cevabını verdi.
2
4
▪️ Evet:%78.5
▪️ Hayır:%9.0
▪️ Fikrim yok/Cevap yok: %12.5
3
4
''Sizce, fon vurgunu içerisinde bulunanların siyasi partisine, konumuna bakılmaksızın isimleri kamuoyu ile paylaşılmalı mı ?'' sorusuna büyük çoğunluk 'paylaşılmalı' yanıtını verdi.
▪️ Evet isimleri paylaşılmalı:%62.0 ▪️ İsimleri sadece adli makamlar bilmeli:%23.5 ▪️ Hayır isimleri paylaşılmamalı:%6.4 ▪️ Fikrim yok/Cevap yok: %8.1
4
4