BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,85
HABER /  DÜNYA

Flaş gelişme! İran'dan açık açık 'vuracağım' dedi

İsrail'in T-4 hava üssünü vurduğu saldırıda 3 askerini kaybeden İran, İsrail'i açık açık tehdit etti: "Bu saldırı yanıtsız kalmayacak..."

Abone ol

DUMA'daki kimyasal saldırının ardından İsrail savaş uçakları Suriye'nin Hama kentindeki T,4 askeri üssünü vurmuştu. İran saldırıda 7 askerinin öldüğünü duyurdu. İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti İsrail'in suçunun karşılıksız kalmayacağını söyledi. Reuters'e konuşan Şam'daki üst düzey bir İranlı yetkili de "Bu saldırı yanıtsız kalmayacak" dedi.

YANITSIZ KALMAYACAK... İsrail'in Humus yakınlarındaki üsse düzenlediği hava saldırısında 4 İranlının öldüğü açıklanmıştı. Tasnim haber ajansı, ölü sayısını 7 olarak duyurdu.  Hizbullah'ın yayın organı El Mayadin'in haberine göre Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Suriye'nin başkenti Şam ziyareti sırasında konuştu. Velayeti, "Saldırı yanıtsız kalmayacak" dedi. 

RUSYA İSRAİL ELÇİSİNİ ÇAĞIRDI... Üssün vurulmasına Rusya da tepki gösterdi. İsrail'in Moskova Büyükelçisi Gary Kohen Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Amerikan ve İngiliz basını, Moskova'nın bu tavrını İsrail ile Rusya arasında ilişkilerde bozulma olarak yorumladı. 

İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan yorumda, Rusya'nın İsrail'in daha önceki saldırılarına sessiz kaldığı hatırlatıldı. Saldırı için, "İsrail, Rusya'nın İran'ı ve Şii milisleri kontrol etme yükümlülüğünü yerine getirmemesinden duyduğu endişe artıyor" yorumu yapıldı.

Reuters haber ajansı, Şam'da bulunan üst düzey bir İranlı yetkilinin İsrail'in Suriye'de düzenlediği hava saldırısına ilişkin "Bu saldırı yanıtsız kalmayacak" dediğini aktardı. Hama'daki T-4 hava üssünde 3 İranlının hayatını kaybettiği açıklanmıştı.