BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
GÜNCEL

Fırat'ın doğusunda ABD'den 'alçak' uçuş

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Nehri'nin doğusunun terörden temizlenmesi için hafta içi operasyon sinyali verdi.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Nehri'nin doğusunun terörden temizlenmesi için hafta içi operasyon sinyali verdi. Açıklama ile sınır hattında başlayan hareketlilik devam ederken ABD'ye ait 2 helikopter teröristlerin mevzileri üzerinde alçak uçuş gerçekleştirdi.

Suriye’de TSK tarafından düzenlenen harekatlar ile huzura kavuşan Fırat’ın batısında kalan Suriyeliler operasyonun başlamasını heyecanla beklerken, Fırat’ın doğusundaki teröristler ise panik halinde olası bir harekata karşı mevzi ve siperler hazırlayıp, tüneller kazıyor.

Gözlerin çevrildiği Suriye’de terör örgütü denetimindeki Menbiç’te ise ABD’ye ait helikopterler teröristlerin mevzilerinin üzerinde alçak uçuş yapıyor.

FIRAT’IN DOĞUSU DA TERÖR TEHDİDİ ALTINDA
Fırat’ın batısında Türkiye sınırına 35 kilometre mesafedeki Menbiç’te TSK’nın ABD askerleri ile yaptığı devriye faaliyeti ile hareket alanı kısıtlanan terör örgütü mensupları, Türkiye’nin bu manevrasının ardından Fırat’ın doğusuna çekilmek zorunda kaldı. Ancak, terör örgütü PKK/PYD, bulunduğu Şanlıurfa ile Şırnak sınırındaki Fırat’ın doğu hattındaki topraklarda hem Türkiye sınırında güvenlik tehdidi oluşturmaya hem de bulunduğu bölgelerdeki Arap ve Türkmenleri göçe zorlayarak demografik yapıyı değiştirme girişiminden vazgeçmedi.

TERÖRİSTLER PANİK HALİNDE
TSK’nın yeni harekatı için adres gösterilen Fırat’ın doğusundaki terör örgütü üyeleri panik halinde savunma hatları oluşturmaya başladı. Türkiye sınırına komşu Ayn-el Arap, Telabyad ve Rasulayn’daki teröristler yeni mevzi ve siperler kazıp, kuleler inşa ederek sürekli olarak hem Türkiye tarafını hem de Fırat’ın batısında kalan Özgür Suriye Ordusu güçlerini gözetlemeye başladı.

HENDEK KAZDILAR MAYIN DÖŞEDİLER
Olası bir operasyonda topçu atışından ve uçakların düzenleyeceği hava harekatına hedef olmaktan korkan teröristler, inşa ettikleri kulelerin altına ise tünel ve sığınaklar oluşturdu. Teröristlerin neredeyse tüm tepe ve yüksek noktalara kurduğu kulelerin altına bazıları kilometrelerce uzayan tüneller inşa ettikleri öğrenildi. Teröristlerin olası harekat durumunda yerleşim alanlarına ulaşımı engellemek için hendekler kazdıkları ve kullanılabilecek güzergahlara mayınlar döşedikleri kaydedildi.

İHA VE SİHA'LARA PERDELEME YAPTILAR
Yerel kaynaklar teröristlerin ayrıca yerleşim alanlarına da bubi tuzakları kurup, İHA ve SİHA’ların görüntü almasını engellemek için evlerin çatılarını koyu renkli bezlerle kapatarak perdeleme uyguladıklarını bildirdi.

SİVİLLERİ ZORLUYORLAR
Fırat’ın doğusuna yönelik harekat ile endişelenen bu bölgede yaşayan sivillerin bulundukları yerleşim alanlarını terk etme isteği de terör örgütü mensupları tarafından engelleniyor. Teröristlerin kentlerden ayrılmak isteyen sivillere engel olduğu, bu konuda kendilerine karşı çıkanları ölüm veya cezaevi ile tehdit ettiği bildirildi. Terör örgütünün aynı zamanda sivillerin kenti terk etmelerini engellemek için her evden en az bir kişiyi zorunlu olarak kendi saflarına katılmaya zorladığı kaydedildi. Terör örgütünün kenti terk etmek isteyen bazı ailelerin gidişine ise yüksek miktarlarda para alarak onay verdiği öğrenildi.

ABD HELİKOPTERLERİ MEVZİLERİN ÜZERİNDE UÇUYOR
Her noktasında hareketliliğin hakim olduğu Suriye’nin Münbiç sınırında da ÖSO güçleri ile terör örgütü PKK/PYD mensupları birbirlerini 24 saat eli tetikte takip ediyor. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi ile Menbiç cephe hattını birbirinden ayıran Sacu Çayı'nın iki yakasında ÖSO güçleri ile terör örgütü PKK/PYD mensupları karşılıklı olarak nöbet tutuyor.

Birbirlerine birkaç yüz metre uzaklıktaki ÖSO güçleri ile çatılarını kum torbalarıyla güçlendirdikleri binalarda bulunan teröristler arasındaki bölgede TSK ve ABD’li askerler zırhlı araçlarla devriye görevi yapıyor. Ancak, zaman zaman ABD’ye ait helikopterler de bölgede devriye faaliyeti yürütüyor. ABD askerlerine ait 2 helikopterin terör örgütü PKK/PYD’ye ait siper ve mevzilerin üzerindeki alçak uçuşu da görüntülendi.

Sitene Ekle
Etiketler
ABD