BIST 10.199
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.404,47
HABER /  GÜNCEL

Filistinli diplomat Prag'daki patlamada öldü

Filistinli bir diplomatın, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'daki evinde meydana gelen bir patlama sonucu öldüğü bildirildi.

Abone ol

Filistinli bir diplomatın, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'daki evinde meydana gelen bir patlama sonucu öldüğü bildirildi.

Filistin'in Prag'daki temsilciliğinden Çek medyasına yapılan açıklamada, diplomatik temsilcilik sorumlusu Cemal el Cemal'in patlamadan sonra hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Suchol bölgesindeki iki katlı evde gerçekleşen patlamanın nedeni henüz tespit edilemedi.

Patlamanın, evdeki bir kasayı açarken gerçekleştiği düşünülüyor.

Evde bulunan 52 yaşındaki bir kadının da patlamadan kaynaklı şok nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

AP haber ajansı, Filistin temsilciliği sözcüsü Nebil el Fahel'in Çek radyosuna yaptığı açıklamada, patlama sırasında Cemal'in ailesi ile birlikte evde olduğunu ifade ettiğini belirtiyor.

Batı Şeria'daki Ramallah'ta Reuters haber ajansına konuşan ve ismi açıklanmayan bir Filistinli yetkilinin, diplomatın eve yeni taşındığını söylediği kaydedildi.

Başka bir Filistinli kaynağın ise aynı ajansa açıklamasında, yeni evine taşınırken eski bir kasa götüren diplomatın bu kasayı açtığı sırada patlamanın gerçekleştiği ifade edildi.

Birleşmiş Milletler ve İsrail tarafından Fİlistin halkının temsilcisi olarak tanınan Filistin Kurtuluş Örgütü'nün Avrupa'da ve diğer bazı ülkelerin başkentlerinde diplomatları ve Prag'da temsilciliği bulunuyor.