Filenin Sultanı'na tacizci şoku! Vazgeçmeyince istenen ceza...
Kuzeyboru forması giyen milli voleybolcu sosyal medya üzerinden uzun süredir ısrarlı takip ve dijital tacize maruz kaldığını öne sürdü. Genç sporcunun başvurusu üzerine hakkında 2 aylık uzaklaştırma kararı verilen Taner K.'nin iddiaya göre tacizlerine devam etmesi üzerine bu kez komik bir hapis cezası talep edildi.
Sultanlar Ligi ekiplerinden Kuzeyboru'da orta oyuncu olarak görev yapan 22 yaşındaki milli voleybolcu Ece Hitayca, bir süredir Taner K.'nin sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği iddia edilen ısrarlı takip ve dijital taciz eylemleriyle karşı karşıya...
Genç voleybolcuyu takıntı haline getirdiği öne sürülen Taner K., sosyal medya paylaşımlarıyla Ece Hitayca ile arasında bir birliktelik varmış izlenimi oluşturmaya çalıştı.
Genç sporcunun hesabındaki içerikleri sürekli takip eden Taner K.'nin bu davranışlarını uzun süre sürdürdüğü belirtildi.
UZAKLAŞTIRMA KARARINA RAĞMEN TACİZİ SÜRDÜRDÜ
Yaşananlar nedeniyle psikolojik şiddete maruz kaldığını ve can güvenliğinden endişe ettiğini belirten Ece Hitayca, mahkemeye başvurarak koruma talebinde bulundu.
Başvuruyu değerlendiren İstanbul Aile Mahkemesi, Taner K. hakkında iki ay süreyle tedbir kararı verdi.
Karar kapsamında şüphelinin genç voleybolcuya yönelik tehdit, hakaret, aşağılama veya küçük düşürücü söz ve davranışlarda bulunması yasaklandı.
Ayrıca Taner K.'nin iletişim araçları üzerinden Ece Hitayca'yı rahatsız etmemesine, yaşadığı konuta ve çalıştığı iş yerine yaklaşmamasına hükmedildi.
Mahkemenin kararına rağmen Taner K.'nin genç sporcuyu takip etmeyi sürdürdüğü öne sürüldü.
İddiaya göre Taner K., TikTok'ta '@tnrkrgl01' kullanıcı adıyla bir hesap oluşturdu.
Profil fotoğrafında Ece Hitayca'nın ismiyle kendi ismini yan yana kullanan şüpheli, iki ismin arasına kalp simgesi de ekleyerek paylaşımını herkese açık hale getirdi.
Bu paylaşım, uzaklaştırma kararının ardından yaşanan yeni bir gelişme olarak dosyaya taşındı.
AVUKATI ZORLAMA HAPİS TALEP ETTİ
Ece Hitayca'nın avukatı, tedbir kararının ihlal edildiği gerekçesiyle yeniden mahkemeye başvurdu.
Mahkemeye sunulan dilekçede Taner K.'nin dijital taciz, ısrarlı takip ve rahatsız etme eylemlerine devam ederek müvekkilini baskı altında tutmaya çalıştığı ileri sürüldü.
Avukat, uzaklaştırma kararına uyulmadığını belirterek Taner K. hakkında 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsi uygulanmasını talep etti.