BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Festivalde korkunç anlar! Kömürlerin üzerinde yürüdü sonrası ise felaket

Hindistan'ın Karnataka'nın Ramanagara semtindeki düzenlenen festivalde ateşli kömür közünün üzerinde yürüyen Vijay Kumar isimli adam talihsiz anlar yaşadı. Ateşli kömürlerin üzerinde koşarken düşen adamın vücudu yüzde 60 yandı. O anlar ise saniye saniye cep telefonuyla kaydedildi.

Karnataka'nın Ramanagara semtindeki Sri Revanasiddeshwara tapınağında düzenlenen festival, asırlardır süren bir geleneğin bir parçası olarak Hindistan'da organize edilenlerden sadece bir tanesi. Tanrı'ya adanmışlığı göstermek için, ibadet edenlerin genellikle ateşli kömür közünde çıplak ayakla yürümeleri veya koşmaları istenir.

Son yapılan festivalde ise talihsiz bir olay yaşandı. Tanrıya adanmışlığını göstermek isteyen 35 yaşındaki Vijay Kumar, 28 Nisan'da ritüelini yerine getirmek için ateşli kömürlerde koşarken bir anda ayağı takıldı ve yanan çukura düştü. Kumar'ın vücudunda % 60 yanık meydana geldi ve bir ayağını kaybetti.

Görüntülerde kırmızı sıcak pistin sonunda duran iki papazın huzuruna girip onu güvendiğini göstermek isteyen Vijay Kumar, ateşli kömürler üzerinde koşarken ayağının takıldığı görülüyor.

Bir anda yanan kömürlere düşen adamın yardımına çevredeki insanlar koştu ve ateşli kömürlerden Vijay Kumar kurtardı. Hastaneye kaldırılan Vijay Kumar'ın vücudunda ise %60 yanık meydana geldi. O anlar ise saniye saniye kaydedildi.

Sitene Ekle