Fatih Altaylı anket sonuçlarını paylaştı yarın genem seçim olsa...
Fatih Altaylı, ANK-AR'ın eylül ayı anket sonuçlarını paylaştı. Siyasi partilerin oy oranları cumhurbaşkanı adaylığı ve ekonomiye dair ortaya çıkan sonuçlar dikkat çekti.
Gazeteci Fatih Altaylı, köşe yazısında ANK-AR Araştırma'nın Eylül 2026 Seçmen Gündemi Araştırması'nın sonuçlarını değerlendirdi. Altaylı, ANK-AR'ın çalışmalarına düzenli olarak yer vermesinin nedenini açıklarken, "En iyi ve en güvenilir olan mıdır bilemem. Bende yarattığı izlenim, makul sonuçlara ulaştığı yolunda" ifadelerini kullandı.
En merak edilen konu her zaman parti yönelimleri. “Yarın seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu. Bu soruya eylül ayında verilen yanıtlara göre kararsızlar dağıtılmadan önce durum şöyle:
AK Parti 21,9 – Yeni Parti 19,7 – İYİ Parti 8,5 – DEM Parti 6,7 – MHP 5,4 – Zafer Partisi 2,6 – YRP 2,5 – Anahtar Parti 2,5 – CHP 2,1
Kararsızlar dağıtıldıktan sonra
AK Parti 29,3 – Yeni Parti 26,4 – İYİ Parti 11,3 – DEM Parti 9,0 – MHP 7,2 - Zafer Partisi 3.4 - Yeniden Refah Partisi 3.4 - Anahtar Parti 3.3 - CHP 2.8 TİP 2.3 - Diğer 1,5
“Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verirsiniz?” sorusuna verilen yanıtlarda Erdoğan sadece Mansur Yavaş’a karşı yaklaşık 9 puan farkla kaybediyor, İmamoğlu ve Özgür Özel’e karşı ise yaklaşık 5 puan farkla kazanıyor.
“Türkiye ekonomisini hangi siyasi parti daha iyi yönetir?” sorusuna verilen yanıtlarda “AK Parti daha iyi yönetir” diyenlerin oranı yüzde 29,6. “Yeni Parti daha iyi yönetir” diyenlerin oranı ise yüzde 14,7. Hiçbiri diyenlerin oranı ise yüzde 16,8.
“Borsa ve yatırım fonları ile ilgili gelişmelerde en büyük sorumluluk kimde?” sorusuna ise “Hükümet ve ekonomi yönetimi” diyenlerin oranı yüzde 31,9. “Yeterli bilgim yok” diyenler ise yüzde 20,2.