BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,08
ALTIN 2.458,55

Ezel ve Polat'ın ortak noktaları

Ezel ve Polat'ın ortak noktaları

Türk insanında müptelalık yaratan aktüel dergisi'nin yeni sayısında iki dev televizyon markası kapağa taşındı: ezel ve polat. "birini kadınlar diğerini erkekler zirveye taşıdı" başlığıyla kapak olan iki ünlü ismi gören okurlar dergiyi mail ve teşekkür yağmuruna tuttu. işte aktüel'in son sayısından...

Ezel ve Polat'ın ortak noktaları

Türk insanında müptelalık yaratan Aktüel Dergisi'nin yeni sayısında iki dev televizyon markası kapağa taşındı: Ezel ve Polat. "Birini kadınlar diğerini erkekler zirveye taşıdı" başlığıyla kapak olan iki ünlü ismi gören okurlar dergiyi mail ve teşekkür yağmuruna tuttu. İşte Aktüel'in son sayısından tadımlık Ezel ve Polat.

Ezel ve Polat'ın ortak noktaları

"Hem Ezel'de hem Polat'ta bir 'adaletin tesisi' meselesi var. Ama farklı üsluplarla."

Her iki dizi karakteri de kaybetmeyi sevmiyor. Her ikisi de ekonomik açıdan yüksek standartlara sahip. Her ikisi de şahane arabalara biniyor, müthiş evlerde yaşıyor.

İki karakter arasındaki en önemli fark, Polat'ın son derece sert ve politik, Ezel’in ise yaşadığı dünyanın sert kurallarına rağmen son derece romantik olması.

Ezel ve Polat'ın ortak noktaları

Türkiye’de izleyicinin ilgisini çekebilmek, hatta daha da ileri geçip kendine has, milyonları aşan bir hayran kitlesi edinebilmek öyle magazinel tartışmalarda bahsedildiği kadar kolay değil. Bunu başarabilmenin bir formülü yok, hele televizyonda böyle bir “iş” ortaya koymanın yahut bu gibi bir başarı elde etmenin hiçbir şekilde garantisi yok. Zira televizyon izleyicisi için, herhangi bir dizinin kendisini ne kadar ilgilendirdiği, kendisinin ekranda ne derece temsil edildiği ile alakalı biraz da.

Ezel ve Polat'ın ortak noktaları

Yakın dönemde iki dizi bunu başarıyor. Biri Kurtlar Vadisi, diğeri ise Ezel. Her ikisinin de reyting listesindeki konumu malum. Ancak asıl mesele sadece aldıkları rekor reyting rakamları değil. Mesele, her ikisinin de kemik bir hayran kitlesi oluşturmuş, neredeyse fanatik bir izleyici kitlesine hitap etmiş olmaları. Mesele, her ikisinin de hayranlarını bağımlı hâle getirmeleri, aynı zamanda da hayranlarına bağımlı olmaları, karşılıklı bir alışverişle ilerliyor olmaları… Karşılıklı gönül alışverişiyle.