BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.434,52
GÜNCEL

Eyüp Belediyesi köpek katliamı mı yapıyor?

Şikayet ve ısırmayı gerekçe göstererek Göktürk’te 5 büyük araçla girip sokaktaki küpeliler dahil 100’den fazla köpeği, uyuşturucu iğne ile vurarak toplayan Eyüp Belediyesi’ne, semt sakinleri ve hayvan severler büyük tepki gösterdi.

Son 1 aydır Kemerburgaz‘da yasa dışı topladıkları köpekleri geri getirmediği iddia edilen Eyüp Belediyesi, bugün Göktürk’de yaptığı toplamalarla bu iddiaları haklı çıkardı.

Veteriner hizmetleri müdürlüğü 5 ekibe ayrılarak Göktürk sokaklarındaki küpeli köpekleri semt sakinlerinin ve hayvanseverlerin tepkisine rağmen tutanak tutmadan topladı. Görüntülerde sadece 1 ekipte veteriner hekim bulunmasına rağmen, tüm ekiplerin küpeli köpekleri uyuşturucu iğne ile vurarak topladığı görülüyor. Hayvanları koruma kanununa göre küpeli bir köpeğin belediye görevlileri de dahil olma üzere toplatılması kanuna aykırı. Yine aynı yasaya göre toplama sırasında uyuşturucu iğne sadece veteriner hekim tarafından yapılabiliyor. Kontrolsüz atılan uyuşturucu iğneler hasta ve yaşlı köpeklerin ölümüne neden olabiliyor.

Sitene Ekle
Etiketler