BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.523,49

Eskişehir-İstanbul hattı ne zaman başlıyor?

Eskişehir-İstanbul hattı ne zaman başlıyor?

Erdoğan, Eskişehir Garı'nda, Eskişehir-Konya Yüksek Hızlı Treni'nin hizmete alım törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, bugün iki büyük ilin; Selçuklu'nun başkenti Konya ile Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'i yüksek hızlı tren seferleriyle birbirine ba

Eskişehir-İstanbul hattı ne zaman başlıyor?

Erdoğan, Eskişehir Garı'nda, Eskişehir-Konya Yüksek Hızlı Treni'nin hizmete alım törenininde İstanbullulara da müjdeyi verdi. Erdoğan Eskişehir-İstanbul hattının 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarıyla birlikte Marmarayla birlikte İstanbul'da hizmete açılacağını duyurdu.

Başbakan Erdoğan, bugün iki büyük ilin; Selçuklu'nun başkenti Konya ile Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'i yüksek hızlı tren seferleriyle birbirine bağlandığını söyledi.

Eskişehir-İstanbul hattı ne zaman başlıyor?

Aslında 2 değil, 3 başkentin yüksek hızlı trenle birbirine bağlandığını belirten Erdoğan, kadim Selçuklu başkenti Konya, Türkiye Cumhuriyetinin başkenti Ankara ve Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'in birbiriyle kucaklaştığını, Osmanlı başkentleri Bursa ve İstanbul ile bir dönem Selçuklu'ya başkentlik etmiş Sivas'ın bu buluşmaya katılacaklarını ifade etti.Siyasette, özellikle de hükümette üzerine hassasiyetle titredikleri, çok önem verdikleri, çok dikkat ettikleri bir ilkeleri olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

Eskişehir-İstanbul hattı ne zaman başlıyor?

''Biz hiçbir zaman yapamayacaklarımızı vadetmedik, vadetmeyiz. Neyi vadettiysek onu da Allah'ın izniyle yerine getiririz. Yüksek hızlı trenle Ankara'yı Eskişehir'e bağlayacağımızı söylediğimizde birileri bunu ham hayal gibi görmüştü. Hatta öyle yazmışlardı. 2009 yılında hattı bitirdik. Türkiye'yi hızlı tren kullanan 8 ülkeden biri konumuna yükselttik. Ankara'dan trene bindik 1,5 saatte Eskişehir'e ulaştık. Konya ya da hızlı tren yapacağımız söyledik. Birileri buna da hayal dedi. 2011 yılında Ankara-Konya hattını tamamladık.

Eskişehir-İstanbul hattı ne zaman başlıyor?

Hızlı trene bindik 1,5 saatte Konya'ya ulaştık. Bir iftarı Konya'da yaptık. Eskişehir-İstanbul hattını inşallah bu yılın sonunda bir aksilik olmazsa 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarıyla birlikte Marmarayla birlikte İstanbul'da hizmete açıyoruz.