BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.446,42
HABER /  GÜNCEL

Eski eşini o halde yakalayınca!

Eski eşini başkasıyla çıplak yakalayan koca, adamı öldürüp bahçeye gömdü.

Abone ol

Isparta'da geçen yıldan bu yana kayıp olan 38 yaşındaki Mehmet Çevik’in, birlikte yaşadığı 27 yaşındaki H.T.’nin boşandığı eşi 39 yaşındaki N.T. tarafından 9 bıçak darbesiyle öldürülüp metruk bir evin bahçesine gömüldüğü ortaya çıktı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ailesi tarafından geçen yıl 16 Haziran’dan beri kayıp olduğu bildirilen Mehmet Çevik’i bulmak için Çevik’in en son görüştüğü H.T. ile H.T.’nin boşandıktan sonra birlikte yaşamaya devam ettiği eşi N.T.’yi gözaltına aldı.

ÇIPLAK DURUMDA YAKALAYINCA

Şüphelilerden N.T. polisteki ifadesinde, suçunu itiraf ederek, Mehmet Çevik’i boşandığı eşi H.T.’nin evinde çıplak bir durumda yakaladığını ve bunun üzerine sinirlerine hakim olamayarak 9 bıçak darbesiyle öldürdüğünü söyledi. N.T. öğle saatlerinde yaraladığı Çevik’in akşama doğru hayatını kaybettiğini; gece saat 03.00 sıralarında da eski eşi H.T.’nin yardımıyla cesedi Bağlar Mahallesi’nde metruk bir evin bahçesine çukur kazarak gömdüklerini anlattı. N.T. boşandığı eşi H.T’ye ise, çok sevdiği için zarar vermediğini söyledi. Şüphelilerin ifadeleri üzerine yaklaşık 9 aydır kayıp olan Çevik’in cesedi, söz konusu boş evin bahçesinde bulundu.

ADLİYE ÖNÜNDE BAYILDI

Gözaltına alındıktan sonra bu sabah adliyeye çıkarılan şüphelilerden H.T. adliye önünde polis aracından indikten sonra yere yığıldı. Fenalık geçiren kadına ilk müdahaleyi polis yaptı. Yerde bulunan karlardan alıp kadının yüzüne süren polis daha sonra ayılan kadını araçla adliyenin kapısına kadar getirdi. 10 metre kadar kollarından tutularak içeriye alınan kadın, yürüyemeyince polisin kucağında mahkeme salonunun önüne götürüldü.

PLANLI DEĞİLMİŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri cinayetin planlı olarak işlenmediğini söylerken, şüphelilerin ifadesi üzerine gömülü bulunduğu yerden çıkarılan ceset ise otopsi için Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürüldü. Şüphelilerin adliyedeki sorgulamaları sürüyor.


KOMŞUSUNU HIRSIZ ZANNEDİNCE

[PAGE]



Hırsız nöbeti tuttuğu komşusunu hırsız zannedip vurdu


İzmir'de sabaha karşı pompalı tüfekle öldürülen kişinin, hırsızlığa karşı birlikte nöbet tuttuğu komşusu tarafından yanlışlıkla vurulduğu belirlendi.

Konak ilçesi Kadifekale semti 5287 Sokak'ta Metin Sepetçi'nin (34), pompalı tüfekle öldürülmüş halde bulunmasının ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. Sepetçi'nin, mahallede son günlerde art arda yaşanan hırsızlıklar sebebiyle bazı komşularıyla birlikte geceleri nöbet tuttuğu tespit edildi.

Bundan hareket eden polis, birlikte nöbet tuttuğu kişilerden G.S.'nin (22) evine gitti. G.S., komşusunu, hırsız zannederek vurduğunu itiraf etti. Olayda kullanılan pompalı tüfekle birlikte gözaltına alınan zanlı G.S., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

Burada verdiği ifadede, mahallelerinde son dönemlerde hırsızlıkların sıkça yaşandığını, bunun üzerine Metin Sepetçi'nin de aralarında bulunduğu bir grup komşusuyla birlikte nöbet tuttuklarını, dağılıp eve gittiklerinde, ''Hırsız var!'' çığlığını duyunca tüfeğini alıp sokağa fırladığını, yüzünde poşu bulunan kişiyi hırsız sanarak yere yatması için uyardığını, üzerine gelince ateş ettiğini söylediği ileri sürüldü. Vurduğu kişinin komşusu olduğunu farkedince de korkarak evine döndüğünü söylediği belirtildi. İşsiz olduğu öğrenilen G.S., işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne gönderildi.


ÇALDIĞI ALTINLARLA KUYUMCUYA GİRDİ VE...

[PAGE]



Kocaeli'nde sabıkalı bir kişi, çaldığı altınları satmaya çalıştığı kuyumcuyu da soyunca yakayı ele verdi.

İzmit Kuyumcular Çarşısı'nda bir sarrafa altın alma bahanesiyle giren şahıs, "kaldırımcılık" yöntemi ile 4 altın zincir çaldı. Çaldığı altınları Derince ilçesinde bir başka kuyumcuya götüren zanlı hem zincirleri sattı hem de bir altın zincir daha çaldı. Hırsızlığı fark eden kuyumcular, durumu polise bildirdi.

Kuyumculardan birinin zanlının kullandığı aracın plakasını bildirmesi üzerine polis aracı takibe aldı. Aracın sahibi kadına ulaşan polis, yaptığı araştırmada, kadının Sakarya Karasu'da ikamet eden 52 yaşındaki babası O.B.'nin 10'a yakın sabıkası olduğunu tespit etti. Polis, şahsın resmini mağdur kuyumculara gösterdi. Kuyumcuların teşhis ettiği O.B. gözaltına alındı. Zanlı, ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.


SÜRÜCÜ CANINI NEDEN ZOR KURTARDI?

[PAGE]



Samsun'da benzin alıp eve giden sürücü otomobilin motor kısmından alev alması sonucu canını zor kurtardı.

Edinilen bilgiye göre yangın, gece saat 00.00'da 2. Bulvar Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Musa Turgut, 55 DV 591 plakalı otomobili ile Çevre Yolu'ndan yakıt alarak geri döndü. Bu sırada otomobilin ön kaputundan alevlerin ve dumanların çıktığı gören Turgut, aracı durdurarak otomobilden indi. Otomobilini söndürmek için ilk önce kendi müdahale eden Turgut'a, çevredeki vatandaşlar yardım etti.
Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin müdahalesinin ardından LPG ve benzinli otomobilde çıkan yangın kontrol altına alındı. Otomobildeki gaz bağlantısı ise itfaiye ekiplerince kesilerek otomobilin patlama tehlikesi ortadan kaldırıldı. Yangın sonucu otomobil kullanılamaz hale geldi.

FELÇLİ GENÇ CİNNET GEÇİRDİ

[PAGE]



Adana'da 1,5 yıl önce geçirdiği rahatsızlıktan dolayı kısmi felç olan ve işini kaybeden bir kişi hastaneden engelli raporu verilmediği, bu yüzden emekli olamadığını ileri sürerek eşiyle birlikte 2 çocuğunu rehin alıp evini yaktı. Felçli genç, eşi ve 2 çocuğunu polis ve itfaiye erleri yanmaktan son anda kurtardı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi 3897 sokakta meydana geldi. İddiaya göre Yakup Yılmaz isimli bir kişi 1,5 yıl önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kısmi felç oldu. Bu nedenle işini de kaybetti. Evli ve 2 çocuk babası olan felçli genç, ekonomik olarak zor durumda kaldı. İşsiz olduğu için psikolojisi bozulan genç, 9 Mart akşamı eşini ve 2 çocuğunu rehin alıp, annesi ve babasını evden çıkartarak baba evini yakmaya çalıştı.

Anne Fatma Yılmaz, hemen polisi arayarak olayı haber verdi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis felçli gençle yaklaşık 30 dakika konuştuktan sonra ikna ederek evi yakmasını önledi. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan felçli genç evine döndü.

Ancak doktordan engelli raporu alıp malulen emekli olamadığını; babasıyla, annesinin kendisine bakmadığını ileri sürerek 11 Mart akşamı yine babasını ve annesini evden çıkartarak eşi ve iki çocuğunu rehin aldı. Anne Fatma Yılmaz yine polisi aradı ancak bu kez felçli genç, bu kez babasının evini ateşe verdi. Bu arada polis ve itfaiye kısa sürede olay yerine gelerek yangını söndürerek felçli genci, eşi ve çocukları ile yanmaktan son anda kurtardı. Çocuklar ve eşi daha önce çıkartıldığı için yangından
fazla etkilenmezken Yakup Yılmaz, dumandan ve ateşten etkilendi. Yılmaz, evden çıkartıldıktan sonra bir yere oturtularak sakinleştirilmeyi çalışıydı. Her tarafı is olan Yılmaz'ın saçlarının da ateşten hafif şekilde yandığı görüldü. Yılmaz olay yerine çağrılan ambulans ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınırken basın mensuplarına, "1.5 yıldır felçliyim ama doktorlar engelli raporu vermiyor. Babam ve annem bana bakmıyor. Bu nedenle evlerini yaktım" dedi. Polis bu
arada şahsın eşini ve çocuklarını polis merkezine götürerek koruma altına aldı.

"BABASI OĞLUNA YARDIM EDİYOR O EVİMİZİ YAKIYOR"
Evdeki bütün eşyaları yanan ve kullanılamaz hale gelmiş halini gören anne Fatma Yılmaz da, "Oğlum felç olduktan sonra işsiz kaldığı için psikolojisi bozuldu. Babası ona evini açtı, kira vermesin diye evinin birinci katını verdi. Elektrik su faturasını ödüyor. Ama onun yaptığına bak beni zorla dışarı çıkartıp babası namaza gittiği anda evimizi yaktı. Ben şimdi ne yapacağım. Bütün eşyalarım ve evim yandı" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Yılmaz ailesinin evindeki eşyalar çıkan yangından dolayı kül olurken tamamen kullanılamaz hale geldi.


YENİ DOĞMUŞ BEBEĞİ NEREYE ATTILAR?

[PAGE]



Antalya'da otogar yanında battaniye sarılmış yeni doğmuş bebek cesedi bulundu.
Antalya'da 155 Polis İmdat hattını arayan bir vatandaş, otobüs terminali yanında bir çocuk cesedi olduğu ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen Antalya Emniyeti'ne bağlı ekipler, ormanlık alan içerisinde battaniyeye sarılmış şekilde yeni doğmuş bir kız bebeği cesedi olduğunu fark etti. Olay yeri inceleme ekipleri üzerinde herhangi bir darp izi bulunmayan bebek üzende inceleme yaparken, çevre kameralardan inceleme yaptı.

Yeni doğduğu anlaşılan bebek cesedi, daha sonra cenaze aracına konularak Antalya Tıp Fakültesi adli Tıp morguna kaldırıldı.
Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.