BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
GÜNCEL

Eşekler cezaevinden tahliye edildi !

Hindistan’ın kuzeyinde yer alan Uttar Pradeş eyaletinde, sekiz eşek tarım ürünlerine zarar verdiği için üç gün hapis cezasına çarptırıldı. Eşekler bugün serbest bırakıldı.

Hindistan’ın kuzeyinde yer alan Uttar Pradeş eyaletinde, çevre planlaması kapsamında yola yeni ekilen süs bitkilerini yiyen 8 eşeğe 4 gün hapis cezası verildi. ‘Cezalarını çektikten’ sonra hapisten çıkan eşeklerin trajik görüntüsü, hem iç burktu hem de ironik haliyle görenleri gülümsetti.

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde bulunan Orai bölgesindeki “Swachh Bharat” ismindeki proje kapsamında tarım üretimi yapılan “bir bölgeye girerek bitki ve saksıları parçalayarak zarar verdikleri” gerekçesiyle Orai Bölge Hapishanesi’ne götürülen sekiz eşek, üç günlük hapis cezasının ardından Pazartesi günü serbest bırakıldı.

SAHİPSİZ EŞEKLER CEZAEVİNDE

Orai Bölge Hapishanesi Yöneticisi Sitaram Sharma yerel medyaya yaptığı açıklamada, “Swachh Bharat projesi kapsamında hapishane alanına bir ekili alan kurmayı planlıyorduk. Delhi ve Agra’dan bu proje için çeşitli bitkiler getirttik. Fakat son birkaç gün içinde keçiler, eşekler ve inekler, 50 bin rupiyi aşkın değerdeki bitkileri parçaladı. Biz de hayvanların sahiplerini bulup onları iade ettik; ancak, eşeklerin sahibini bulamadık. Bu yüzden sahibi bulunana kadar ve hatalarını anlayana kadar eşekleri hapishane içinde bir alana kapattık” dedi.

Sitene Ekle