BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.449,06

Erzurumlu kahraman kadın eşini ayının elinden kurtardı

Erzurumlu kahraman kadın eşini ayının elinden kurtardı

Erzurum Uzundere'de herkesin ağzını açık bırakan bir kahramanlık olayı meydana geldi. Ayşe Yıldızlı isimli bir kadın eşini ayının elinden kurtardı. Ayı kolunu ısırıp kaçtı.

Erzurumlu kahraman kadın eşini ayının elinden kurtardı

Erzurum Uzundere'ye 20 kilometre uzaklıktaki 1.630 nüfuslu Ulubağ Mahallesi'nde, 600 metre uzaklıktaki bahçelerine ceviz toplamaya çıkan Yıldızlı çifti, ayı ile karşılaştı. Ayı, Murat Yıldızlı'ya saldırıp yere düşürdü, daha sonra da altına alıp, pençe darbeleriyle yaraladı. Ayşe Yıldızlı, eşini kurtarmak istedi. Başaramayınca da yerden aldığı taşı, ayıya vurdu. Murat Yıldızlı'nın üzerinden kalkan ayı, Ayşe Yıldızlı'nın kolunu ısırıp, kaçtı.

Erzurumlu kahraman kadın eşini ayının elinden kurtardı

Yaşlı adamı öldürdü

Ayı daha sonra evinin arka tarafında oturan Mustafa Öneş'e (83) saldırdı. Ayı, yaşlı adamı,  pençeleriyle boynundan ve sırtından ısırarak, ağır şekilde yaraladı. Eşinin çığlıkları üzerine koşan Gülsün Öneş, komşulardan yardım istedi. Ayı, bir süre sonra Öneş'i bırakıp, bölgeden uzaklaştı. Mustafa Öneş, ihbar üzerine gelen ambulansla Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ayşe-Murat Yıldızlı çifti ise, yapılan ilk müdahalenin ardından Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Erzurumlu kahraman kadın eşini ayının elinden kurtardı

Beni ayı yedi

Acılı eş Gülsün Öneş, eşinin ayı tarafından parçalanan kıyafetlerini göstererek, yaşananları gözyaşı içinde şöyle anlattı: "Eşimin çığlıklarına evden çıktım.  'Beni ayı yedi, yardım et' dedi. Boynunu delmişti ayı, kanlar akıyordu. Yazmamı boynuna bağladım, kanlar akıyordu.  Ayı canını alıp gitmiş, göremedim. 'Nereye gitti?' dedim, eliyle işaret etti. Daha da konuşamadı. Komşulara 'Yardım edin' diye bağırdım. Komşular koştu, ambulans geldi. Keşke ben otursaydım onun yerinde, beni yeseydi ayı. Adamım gitti, kimsem kalmadı. Çalışamıyorum ben nasıl edeceğim, nasıl geçineceğim? Adam değildi, baldı. 40 sene beraber kaldık. Tek kötü sözünü duymadım."

Erzurumlu kahraman kadın eşini ayının elinden kurtardı

Mahalleli kadını kahraman ilan etti

Kocasını ayının saldırısından kurtardığı için mahallesinde 'kahraman' ilan edilen Ayşe Yıldızlı ise "Eşimle, bahçeye ceviz toplamaya gidiyorduk. Eşim önde, ben arkasındaydım. Karşımıza ayı çıktı. Eşimin üstüne çıktı. Ayıya sarıldım eşimin üzerinden kaldırmak için. Baktım olmuyor, yerde taş vardı, aldım ayıya vurdum. Elimde çanta vardı, kova vardı. Ayının altına aldığı eşimi kurtarmak için uğraştım. Bağırarak, parçalıyordu kocamı.