BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Erzincan'daki maden faciasına ilişkin 6 kişi tutuklandı

Erzincan'daki maden faciasına ilişkin 6 kişi tutuklandı

ERZİNCAN'ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında yaşanan toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları 4. gününde devam ediyor.Erzincan'da altın madeni sahasında yaşanan toprak kaymasıyla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 6'sı tutuklanırken 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Erzincan'daki maden faciasına ilişkin 6 kişi tutuklandı

13 Şubat'ta Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen toprak kayması gündemdeki yerini koruyor.

Toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları 4. gününde de sürüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı açıklamada, "9 kardeşimizi arıyoruz. Bu arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, işçilerimizin 3'ünün bir lokasyonda, 6'sının diğer bir lokasyonda olduğunu tespit ettik" ifadelerini kullandı.

Erzincan'daki maden faciasına ilişkin 6 kişi tutuklandı

Bölgede siyanür tehlikesi nedeniyle sürekli olarak ölçümler yapıldığını söyleyen Bayraktar, şu ana kadar kirlilik tespit edilmediğini belirterek, "Halk sağlığını veya orada çalışan personeli tehdit edecek herhangi bir şey söz konusu değildir" dedi.

6 kişi tutuklandı

Yaşananlara ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda altın madeni ocağını işleten şirkette yönetici ile idareci pozisyonunda çalışan ve gözaltına alınan Kanadalı J.R.G'nin yanı sıra A.C., H.Ü., M.B., Ş.D., S.D., M.T. ve A.R.K.'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

Zanlılardan aralarında J.R.G.'nin de yer aldığı 6'sı tutuklanırken 2'si ise haklarında adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Aramalar belki de aylar sürecek!

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar'dan son dakika açıklaması! "400 bin kamyonla taşınabilecek büyüklükteki bir alanda 9 işçiyi arıyoruz" diyen bakan Bayraktar, "3'ünün bir lokasyonda, 6'sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik. Toprak yığınını kaldırmak belki de aylar sürecek!" dedi.

Erzincan'daki maden faciasına ilişkin 6 kişi tutuklandı

Bakan o korkunç iddiayı doğruladı

"Olay günü işçilerin bir çatlak tespit ettiği bunun üzerine tahliye olduğu doğru mu?" sorusu üzerine Enerji Bakanı Bayraktar "Bu yönde bize de iletilen bir bilgi var bunun üzerine işçilerin tahliye edildiği doğru. 9 arkadaşımızın kontrol amaçlı döndüğü ve bu hadiseye yakalandığı doğru" dedi.

Erzincan'daki maden faciasına ilişkin 6 kişi tutuklandı

Erzincan'daki altın madeni ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 8 şüphelinin polisteki sorgusu tamamlandı.