BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.429,17

Erhan Çelik Gülben adını duyunca çıldırdı! Ayarı verdi

Erhan Çelik Gülben adını duyunca çıldırdı! Ayarı verdi

TRT 1 ekranının ana haber spikeri Erhan Çelik, Gülben Ergen'le olan olaylı boşanma sürecinin ardından ilk kez bu kadar içten açıklamalar yaptı. İşte Erhan Çelik'ten bomba açıklamalar.

Erhan Çelik Gülben adını duyunca çıldırdı! Ayarı verdi

TRT 1 ekranının ana haber spikeri Erhan Çelik, Gülben Ergen'le olan olaylı boşanma sürecinin ardından ilk kez bu kadar içten açıklamalar yaptı. İşte Erhan Çelik'ten bomba açıklamalar.... Kanal 7, Habertürk ve Show TV’den sonra devlet kanalındasınız. Bu daha ağır bir sorumluluk mu? - Görev aldığım diğer televizyonlarda da kamu yayıncılığı yapıyordum. Dolayısıyla habercilik açısından benim için farklı bir durum yok. Ülkesini, milletini, vatanını, bayrağını seven herkes gibi bu sorumluluğu üzerimde taşıyarak ekrana çıkıyorum. Mecralar değişse de az önce saydığım değerlere bakışım bulunduğum yere göre hiç farklılaşmadı, farklılaşmaz. Bu nedenle özel kanallardan sonra TRT bana daha farklı bir sorumluluk yüklemiyor. Aynı yayıncılık ciddiyeti ve kamu sorumluluğuna bu kez bunun en fazla yakıştığı logonun altında, TRT’de devam ediyorum.

Erhan Çelik Gülben adını duyunca çıldırdı! Ayarı verdi

Bir fark vardır elbet özel televizyonla devlet televizyonu arasında. Daha mı rahatsınız, daha mı stres altındasınız? - Bahsettiğin durum özel kanala göre değişir. Keza her bültenin farklı bir izleyici kitlesi var. Mesela Show TV Haber Merkezi’nin başına geçtiğimde ilk iki hafta siyaset haberlerine biraz daha ağırlık verdim. Baktım izlenme oranları düşüyor, yeniden yaşam ağırlıklı sokak haberlerine döndük ve en çok izlenen bülten olduk. Buranın da yani TRT’nin de kendine has bir izleyici kitlesi var. Onlar daha fazla siyaset ve gerçek gündeme ilişkin haberler bekliyor. Bu talebe cevap veriyoruz. Bu nedenle sık sık sahaya inip sıcak dosya haberler yapıyorum. Üzerine biraz da hayatın içinden haberler ekleyince ortaya bu güzel sonuç çıkıyor. Dolayısıyla farklı bir stres veyahut ayrı bir rahatlık ya da zorluk söz konusu değil benim açımdan.

Erhan Çelik Gülben adını duyunca çıldırdı! Ayarı verdi

TRT’nin ekran yüzlerinin, programlarda kişisel sosyal medya hesaplarını vermesini eleştirildi geçenlerde. TRT yönetimi bu duruma nasıl bakıyor? Siz ne diyorsunuz bu konuda? - Bunların yayınlanıyor olması TRT yönetiminin konuya bakışını gösteriyor aslında. Benim asıl anlamadığım, bunun eleştiri konusu yapılması... İzleyici ile ekran yüzleri arasında bir bağ var ve sosyal medya bu bağda daha güçlü bir köprü vazifesi görüyor. İzleyici direkt size ulaşma imkanı buluyor. Ekranda gördüğü kişiye istek, öneri ve şikayetlerini aracısız iletebiliyor. Bunları kuruma iletmek istediğinde ise bu kez de kurumun sosyal iletişim kanallarına başvuruyor. Ne var bunda? Kişisel paylaşımlar da oluyor ama o sosyal medya hesaplarında... - Yayıncılıkta haberler, diziler, formatlar kısacası tüm içerikler hızla değişiyor. TRT’nin ekran yüzlerinin bu değişimden, sosyal medya gibi artık çok önemli olan bir mecradan üstelik yayındayken uzak tutulması bence daha tuhaf olurdu.

Erhan Çelik Gülben adını duyunca çıldırdı! Ayarı verdi

Sizden sonra TRT’nin ana haber bülteni reytingleri yükseldi. Hede ne, “Diğerlerini geçip birinciliğe oturacağım” diyor musunuzu? - “Reyting için her şey mubahtır” anlayışında değilim. Kalitemizden ödün vermeden, çizgimizi bozmadan, gerçek haberleri vermeye devam edeceğiz. Skora değil, ortaya çıkan işin kalitesine bakıyorum. Bu konuda TRT’de olmak büyük avantaj. Çünkü bu kurumda öncelikli prensip kaliteli iş yapmak. En çok izlenen ilk 100 yapımın neredeyse yarıya yakınının TRT’ye ait olması, kurumun izlediği yolun millet nezdinde büyük karşılık bulduğunu gösteriyor. Peki reytingler gayet iyi giderken neden haber saatini değiştirdiniz? - Şimdi de iyi gidiyor. Saat değişimine rağmen bir kayıp söz konusu değil. TRT yönetiminin aldığı bir karardı bu ve biz de hemen uyguladık. Ayrıca yeni saatimizden daha memnun olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim.