BIST 9.769
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.435,50
POLİTİKA

Erdoğan'dan Sakarya'daki Tank Palet Fabrika'nın satıldığı iddialarına yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nın Katar ordusuna satıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Test ve Eğitim Gemisi Ufuk'un (A-591) denize iniş törenine katıldı. Tuzla'daki programa Erdoğan'ın yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Mustafa Varank da katıldı.

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT Kılıçdaroğlu'nun Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nın Katar ordusuna satıldığı ididasına değinen Erdoğan, CHP liderine böyle yanıt verdi:

"CHP Genel Başkanı'nın Sakarya'daki Tank Palet Fabrikamıza dair gündeme getirdiği iddiaların ne milli kaygılarla ne savunma sanayimizle ne de orada çalışan kardeşlerimizle hiçbir ilgisi yoktur. Tank palet fabrikamızın mülkiyetinin devri söz konusu değil. Fabrika devlete aittir. Arazideki her türlü taşınmazın mülkiyeti devlete aittir. Alımı yapan firma; yüzde 50'si Katar, yüzde 50'si Türkiye ortaklığı olan bir firmadır. 40-50 milyon dolarlık yatırım yapılmak suretiyle bu fabrika elden geçirilecektir. Fabrikayı çok daha güçlü ve verimli hale getireceklerdir. Fabrikayı çok daha güçlü ve verimli hale getireceklerdir. Olmadık iftiralarla, yalan yanlış bilgilerle milletimizin kafasını karıştırmaya çalışanlar en büyük zararı Türk savunma sanayine veriyor."

Sitene Ekle