BIST 10.163
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.407,83
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan işsizliğe karşı formül

Başbakan Erdoğan'dan işsizliğe ilginç çözüm. Bu öneriyi bir süre önce TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na anlatmıştı. Erdoğan bu formülünü Kayseri'de tekrarladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin artık itibar gören bir ülke olduğunu söyleyerek, "Türkiye başı dik geziyor. Bizler gücümüzü Türk milletinden alıyoruz. Bu güçle de AB masasına oturduk. 40 yılda alınamayan yolu 2 yılda aldık" dedi.

Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapılacak olan 139 adet fabrikalnın temel atma törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, atılan temellerin ülkenin dönüşümünün göstergesi olduğunu kaydetti. 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları arasında kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan,

"'İşsizlere iş var mı' diye soranlar oluyordu. İşte bakın temellerini attığımız fabrikalarda işsizler işsiz kalmayacak. Kayseri'de işsizlik azalacaktır. Buradaki hareket diğer illere örnek teşkil edecektir. Artık dünyaya açılan bir Türkiye var. AK Parti Hükümeti ile güven ve istikrar oluşmuştur. Türkiye, rantiyeye değil şantiyeye dönüşmektedir. Artık kriz ekonomisinden çıkılmıştır. Yapısal ve konjonktürel sorumluluklarını sahiplenen bir ülke haline gelmiştir" dedi.

Yapılan yatırımlar sonucu artık illerin yarıştığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Artık iller yarışıyor. Ağustos ayının içerisinde Kırşehir'de 20 fabrikanın temeli atılacak. Malatya'da da açılışı yapılacak, fabrikalar olacak. Dalga dalga bu Türkiye'de yayılıyor. Türkiye'de artık yatırım yarışı başlamıştır. Bunun önünde durmak mümkün değildir" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin AB müzakereleri konusundaki tavrını da değerlendiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye her gittiği ülkede itibar görüyor. Türkiye'nin başı dik geziyor. Bizler gücümüzü Türk milletinden alıyoruz. Bu güçle de AB masasına oturduk. 40 yılda alınamayan yolu 2 yılda aldık. Bunda 59. Hükümet'in payı büyüktür. AB ülkeleri ile görüştüğümüzde şunu söylüyorlar, 'Sizin gösterdiğiniz performans 41 yıldır görülen en yüksek performans'. Şimdi hedefimiz uyum yasaları ile reform paketleri ile attığımız adımları süratle gerçekleştirmek. Biz kendimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Biz zaten AB'ye girmişiz. 4 milyon insanımız AB ülkelerinde iş sahibidir. Almanya'da 60 bin Türk işveren durumda. Bunun için zaten, Türkiye ile AB arasında medeniyetler çatışması değil medeniyetler buluşması gerçekleşecektir."

20 aylık hükümetleri döneminde ekonomiyi temellerine oturttuklarını belirten Erdoğan, "İç borçlanma faizlerini yüzde 69'dan yüzde 26'ya düşürdük. Aradaki yüzde 43'lük fark, vatandaşın cebinden çıkıyordu. 39 ilde teşvik uygulaması yapıyoruz. Buradan bin 500 doların altında olan illerin işadamlarına çağrı yapıyorum. Gelin memleketlerinize yatırım yapın. Özel sektörün gücü Türkiye'nin gücüdür. Onun için yatırım yapanlara teşvik uyguluyoruz. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu odalarının 1 milyon 400 bin üyesi olduğunu söyledi. Her üye bir işsizi istihdam ederse 1 milyon 400 bin işsiz, istihdam edilmiş olur. Sanayicinin, müteşebbisin desteklenmesi rahat bir rekabete girebilmesi için neler gerekiyorsa bunları yapacağız" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra kurulacak fabrikalardan birinin temsili olarak temelini attı.
Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Kadir Has Kongre Merkezi'nin temel atma törenine katılmak üzere buraya hareket etti.