BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.285,22
POLİTİKA

Erdoğan'dan ABD'nin Kudüs kararına tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de ABD'nin Kudüs kararını değerlendirdi. ABD'nin gerçek barış isteyen Filistin tarafını cezalandırdığını söyleyen Erdoğan, ABD'nin bölgedeki arabuluculuk rolünü kaybettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak gerçekten barış istediğini defalarca kanıtlayan Filistin tarafını cezalandırdığını söyledi.

Erdoğan, İntercontinental Otelde düzenlenen akşam yemeğinde TURKEN Vakfı mensubu öğrencilerle bir araya gelerek, katılımcılara hitap etti. ABD'nin Kudüs kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şöyle konuştu:

''Kudüs İsrail'in başkenti, olacakmış. Başta ABD olarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacakmış. Ya ne olarak tanırsanız tanıyın. 128 ülke tavrını çok net ortaya koydu. Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir. ABD insanlığın hak, adalet ve hakkaniyet şuuruyla bağdaşmayan bu adımıyla tüm ilgili BM kararlarını, hatta kendi müktesebatını bile ihlal etmiş, uluslararası toplum nezdindeki inandırıcılığına zarar vermiş ve ihtilafın çözümünde arabulucu rolünü kaybetmiştir.

Teröristler arasında ayrım yapamayız. Tehdit ve baskılara aldırmadan hak ve özgürlük mücedelemizi sabırla sürdüreceğiz.

Türkiye'nin mücadelesi mazlumların mücadelesidir. Yurtdışında ve gümrük kapılarında oy kullanma işlemi 7 Haziran'da başlayacaktır. Yıllar yılı seçme 18 seçilme 30 idi. Biz onu da 18'e indiriyoruz. Seçme ve seçilme 18 olmak suretiyle bunun da önünü açtık."

Sitene Ekle