BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a Lale devri suçlaması

MHP'li Mehmet Şandır, Erdoğan'ın kızının nikahında yaşananları Lale devrine benzetti. Şandır'ın yaptığı yazılı açıklamanın sonu adeta Lale devrinin sonunu hatırlattı.

Abone ol

MHP'li Şandır'ın benzettiği Lale devri iyi başlamış ancak zevk ve sefanın dozu kaçırıldığı için çıkan bir isyanla kötü sonla noktalanmıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, yarın dünya evine girecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan'ın düğününü eleştirerek, "AK Parti yöneticilerinin saltanatı Lale Devri'ni hatırlatıyor" dedi.

Şandır, yaptığı yazılı açıklamada, dar gelirli vatandaşların zamlar altında ezildiğini söyleyerek, "AK Parti yöneticileri vatandaşın durumunu kendi saltanatları gibi olduğunu sanıyorlar. Gerçekte AK Parti iktidarı evladı iyal iktidarına dönüşmüştür" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Ürdün Kralı Abdullah'a düğün davetiyesini bizzat götürerek vermesini eleştiren Şandır, "Davetiyeleri yabancı ülke cumhurbaşkanlarına elbette Başbakan'ın götürmesi uygun düşer. Öyle de yapılıyor. Buna elbette kimsenin itirazı olamaz. Ama Başbakan'ın başbakanlık uçağına atlayıp Ürdün Kralı'na düğün davetiyesi götürmesi vatandaşla alay etmek olmuyor mu?" dedi.

Düğünde NATO Zirvesi'ni aratmayacak önlemlerin alınmasına da atıfta bulunan Şandır, "Bu konuda kimseden tepki yok. Bu neyin saltanatı. Lale Devri'nde mi yaşıyoruz?" dedi. Başbakan Erdoğan'ın başbakan olduktan sonra ticari ortaklıklarının devam ettiğini ifade eden Şandır, "AK Parti iktidarının bütün yaptıklarını MHP olarak not ettiğimizi ve zamanı gelince halk adına mutlaka hesap soracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.