BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
POLİTİKA

Erdoğan'a HDP sorusu : 'AK Parti de aynı temasta bulundu ne değişti?

ANKARA Atakule’de sosyal medyadan gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yöneltilen ne bomba soru HDP'yle ilgili oldu.

Ankara Hacettepe üniversitesi öğrencisinin HDP sorusu buluşmaya damga vurdu. Genç kız 'ne değişti' diyerek şunu sordu:

-HDP'yi PKK yanlısı ya da uzantısı olarak söylediniz. İttifak partileri de bunlarla işbirliği içerisinde. Teröre yandaş olarak eleştiriyorsunuz. Çözüm sürecinde de AK Parti aynı temasta bulundu. Dünden bugüne ne değişti kafamda böyle bir soru var? Aydınlatırsanız memnun olacağım.

Erdoğan bu soruya şu andaki 'zillet ittifakı bizimkiyle aynı değil' diyerek şu yanıtı verdi:

-HDP, malum, PKK’nın siyaset kanadıdır. Bunları birbirine karıştırmayalım. Zaman zaman siyaset kanadı dahi olmayı hazmedemeyip, çıkıyor, kadın diyor ki "Sırtımızı YPG'ye, PYD'ye dayadık" diyor. Bu kadar hazımsız bir noktaya geldiler. Şimdi bunlar akıllı bir siyasetçi olsa, sırtını oraya dayasan bile bunu söyleme.

Aynı şey Demirtaş... Ne diyor?;

-"Biz Apo'nun heykelini dikeceğiz" diyor. Bu adamlar şirazesinden çıkmış. Bunlara oy veren kardeşlerimizi uyarmamız lazım. Uyaralım ki bu yanlışa düşmeyelim. Bir tanesi çıkıyor "Kürdistan'da oylar HDP'ye, Batı'da da AKP-MHP'ye oy yok" diyor. Siz gençler bunu çok çok iyi biliyorsunuz. Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge var mı? Yok. Bu ifade, 780 bin km2'lik vatan topraklarını bölme operasyonudur. Bu tarihimize ihanettir.  Sen benim topraklarımı nasıl bölücü ruhla, Kürdistan diyebilirsin. Kürdistan nerede var? Irak'ın kuzeyinde var. Al yanına senin gibi düşünenleri defol git Kuzey Irak’tak Kürdistan’da yaşa.

Çözüm sürecinde biz...

Çözüm süreci olayında da biz orada tepe noktadan öte, bizim tabanı bütünleştirme hareketi olarak çözüm sürecini, biz onlarla değil, çözüm sürecini Dolmabahçe'deki çalışma ofisimde bütün bu ülkedeki kanaat önderlerini davet etmek suretiyle yaptık.

-Bunun içinde bilim adamları, kültür adamları, iş adamları vardı. Orada bunları bu şekilde konuştuk. 100 civarında kişi, güneydoğu ve doğuda çalışmaya gönderdik. Ama ne yazık ki orada alınan kararlara sadık kalmadılar. İlk seçimde gösterdikleri gibi, dağlardaki gelen emre uymak suretiyle aksine hareket etiler.

Şu andaki malum zillet ittifakı, bunlarla bizimki birbirine benzer bir şey değildi.

-Temenni ederim ki barış bölgeye hakim olur. Bu olmazsa güneydoğuya yatırım beklemeyin. Ama halledersek yatırımcılar oraya yatırım yapmayı bekliyor, bunu da başaracağız diye bekliyorum.

Sitene Ekle