BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
POLİTİKA

Erdoğan: Ülkemizi süper lige taşıyacak tarihi bir adım attık

TÜBİTAK ve TÜBA ödüllerinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İki hafta önce 20 yıllık hayali gerçekleştirip Uzay Ajansı'nı kurduk. Ülkemizi süper lige taşıyacak tarihi bir adım attık.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA ödüllerinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Şu anda ithal eden değil, artık kendi ayakları üzerinde duran bir savunma sanayii var. Türkiye bilimsel araştırmalarda artık sınır tanımıyor. İki hafta önce 20 yıllık hayali gerçekleştirip Uzay Ajansı'nı kurduk. Ülkemizi süper lige taşıyacak tarihi bir adım attık." '' dedi.

''TÜBİTAK ile TÜBA'yı ülkemizin bilimsel araştırma havuzunun gelişmesine katkısından dolayı tebrik ediyorum.'' diyen Erdoğan, ''30 Haziran 2018 tarihinde kaybettiğimiz Fuat Sezgin Hocamız sadece ülkemizin yetiştirdiği en başarılı ilim insanlarından biri değildi. Ülkenin istikbali için emek veren gerçek bir vatanseverdi. 2016 yılında ahirete uğurladığımız Halil İnalcık hocamızı da rahmetle yad ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

''ÜLKEMİZİ SÜPER LİGE TAŞIYACAK ADIM" 20 yıllık hayalin gerçekleştiğini belirten Erdoğan, ''Siber saldırılar devletin güvenliği ile kişi mahremiyetini ihlal en büyük tehdittir. Türkiye artık bilimsel araştırmalarda sınır tanımıyor. Türkiye bilimsel araştırmalarda artık sınır tanımıyor. İki hafta önce 20 yıllık hayali gerçekleştirip Uzay Ajansı'nı kurduk. Ülkemizi süper lige taşıyacak tarihi bir adım attık." ifadelerini kullandı.

Sitene Ekle