BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
GÜNCEL

Erdoğan son anket sonuçlarını böyle açıkladı

TRT'de 'Cumhurbaşkanı Özel Yayını' programında 24 Haziran seçimleriyle ilgili anket sonuçlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Elinizde anket var mı? Ne diyor?' sorusuna 'Var. Milletim durmak yok yola devam diyor' diyerek cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de 'Cumhurbaşkanı Özel Yayını' programında Haziran seçimlerini ve gündemi değerlendirdi. 24 Haziran seçimleriyle ilgili anket sonuçlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elinizde anket var mı? Ne diyor?" sorusuna "Var. Milletim durmak yok yola devam diyor" diyerek cevap verdi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"İlk mitingimizi Erzurum'da başlatacağız. Bu kampanyanın ilk mitinginin çok farklı olacağını hissediyorum. Şu anda onlarla birlikte hissediyorum. Yarın beyannamemizi açıklamak suretiyle, bunu bekleyen tüm vatandaşlarımıza bunu anlatacağız. Bu süre içerisinde de 31 miting gerçekleştireceğiz. Bazı ilçelerde de mitingler yapacağız. 

BAKAN SAYISI DÜŞECEK: Biz adeta yeniden doğmuş gibiyiz. Artık böyle 25 kabineli bir bakanlar kurulu yok. Şu anda sayı ciddi manada düşecektir. Kaldı ki parlamentodaki sayı ne olacak bunları görmemiz lazım. Parlamentodaki sayı size güç katması lazım. Güçlü meclis sözünü o yüzden bilinçli olarak kullandık. Yarın bunların hepsini açıklayacağız. Burada biz parlamentonun gücünü eğer cumhurbaşkanı yanına alırsa devlet güçlü olacak. Güçlü devlete burada ihtiyacımız var. Bir diğer yönüyle de oluşturulacak kabinenin ülkenin en seçkin insanlarla cumhurbaşkanı böyle bir ekip oluşturacak. 

"NEREDEN BİLECEĞİZ YAPABİLECEĞİNİ?": Biz bugüne kadar ne dediysek yaptık. Şimdi birileri kalkıyor şunu yaptık bunu yaptık diyor. Nereden bileceğiz yapabileceğini? Millet bizden icraat bekliyor. Mesafeyi hızlı alacağız ve siyasetçiyle dışarıdan hakikaten kaliteli ekipleri oluşturmak istiyorum. İstediğim bir şey var ülkeyi bir anonim şirket gibi yönetmek. Aksi takdirde bürokratın eline avcuna düşersin ülkeyi de istediğin gibi yönetemezsin.

"YENİ SİSTEMİN KAZANDIRACAKLARI VAR": Cumhuriyet tarihinde bir bakın. En basitinden İstanbul'da iki köprü var. Biz bakın şu 16 yılın içerisinde bir Avrasya Tüneli'ni yaptık, Marmaray'ı yaptık bitmedi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık ve yine bitmedi Körfez Köprüsünü yaptık. Bunlarla ırağı yakın eyledik. Cumhuriyet tarihinde 25 tane havalimanı yapıldı biz 16 yılda 29 tane yaptık. Biz bu siyasetin gücünü daha dinamik hale getiriyoruz. Neyle bu başkanlık sistemiyle. Bu sistemin bize kazandıracakları var. 

MİLLET BAHÇELERİ MÜJDESİ: Önemli ipucu vereyim (beyannameden) bunu kimseden duymamışsınızdır. O da şu, biz çevreciyiz. Bugüne kadar biz diktiğimiz ağaçlarla milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Şimdi yeni bir adım daha atacağız. Bazı illerimizde millet bahçeleri kuracağız. Örneğin Konya stadının yerine biz orada bir millet bahçesi, Eskişehir’in eski stadın olduğu yere biz millet bahçesi. İstanbul, en büyük müjde bu belki acele ettim ama söylemem lazım. İnşallah havalimanının olduğu yere biz millet bahçesi yapacağız. Atatürk Havalimanı var ya millet bahçesi olacak. Mevcut havalimanını dev millet bahçesi haline getirmek suretiyle artık şehrin merkezinde millet bahçesi olsun. Müjde, İngiltere’nin şuranın şöyle bahçeleri var bizim de var diyeceğiz. 29 Ekim’deki açılışla birlikte burada yoğun çalışmalar başlayacak. Ankara’da eski statların yeni statlara dönüşmesiyle elimizdeki büyük alanları buna dönüştüreceğiz. İstanbul’da ilginç olan yerlerden bir tanesi de Maslak’ta alan var. Orasını da yine millet bahçesine dönüştürelim istiyoruz. Bu müjdeler fena değil.

"ANKETLER DURMAK YOK DİYOR": 14 Ağustos’ta girdiğimiz o seçimde ilk turda seçildim. Karşımda da o zaman 14 parti vardı. Milletim bu evladını 14 Ağustos seçimlerinden tanıyor, biliyor. Ben inanıyorum ki benim milletim bu evladına, yanıltmadığı için sahip çıkacaktır. Yeni bir sistemle Türkiye’nin geleceğini inşa ve ihya ediyor. (Elinizde anket var mı?) Var. (Ne diyor?) Durmak yok yola devam diyor."

Sitene Ekle