BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
POLİTİKA

Erdoğan: "Seçim süreci bitmiştir. Şimdi olayın mahkeme süreci var" -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Seçimleri'ne ilişkin yaptığı açıklamada, "Olayın seçim süreci bitmiştir yargı süreci başlamıştır. İstanbul'da 39 belediyenin 25'ni Cumhur İttifakı almıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair yaptığı açıklamada, "Cumhur İttifakı olarak yüzde 53.3 oy aldık. İstanbul'da 39 belediye'nin 25'ni Cumhur İttifakı almıştır. Belediye meclisinin kahir ekseriyeti Cumhur İttifakı'nda. İlde de alınan neticeler bizim çalışmalarımızla örtüşmüyorsa nihai merci YSK'dır. Sonra da YSK hakkımız var. Bu bir hak gaspı değildir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Şimdi mahkeme süreci var"

-Olayın seçim süreci bitmiştir. Şimdi mahkeme süreci var. Bu mahkeme sürecinde de üç basamak var. İlçe seçim kurulları, il seçim kurulları ve YSK var. YSK mahkeme sürecinin adeta patronudur. Nihai karar oradan çıkacaktır. Sağolsun ağzı olan konuşuyor, çünkü yaşamamışlar. Ben damdan düşerek geldim. İstanbul'da tercihli oyla seçim yapıldığı zaman ben İstanbul'da milletvekili seçilmiştim. O zaman benim milletvekilliğim alındı. Oranın verdiği karar nihai bir karardır. Daha sonra İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. İlçe seçim kurullarında yapılanlar yapılıyor. Partiler de itiraz sürecini çalıştırıyor. İl seçim kurullarına da yapılıyor müracaat.

"Nihai merci YSK'dır"

-İlde alınan neticeler bizim çalışmalarımızla örtüşmüyorsa nihai merci YSK'dır. Sonra da YSK hakkımız var. Bu bir hak gaspı değildir. Şu anda da İstanbul'da, Ankara'da, Yalova'da yapılan da budur. Şimdi benim elimde şu var; muhalefet bir şeyler söylüyor. Biz Türkiye genelinde büyükşehirlerde 30'un 15'ini biz aldık. Bunun yanında MHP 1 tanesini aldı, Cumhur İttifakı ise geri kalan 14 taneyi de onlar almış oldu. Bir diğerine bakarsak, Cumhur İttifakı olarak aldığımız oy yüzde 53,3'tür. 

"Herkes haddini bilecek"

Karşımızdaki 4'lü mekanizmanın oy noktasındaki durumu yüzde 47 bile değil. Aramızda böyle bir fark var.  Türkiye'ye hiç, içişlerine karışma gayreti içinde olan ABD ve Avrupa'nın bunu bilmesi lazım. Haddinizi bilin. Siz bu itirazları yaptınız. ABD'de örnekleri var. Herkes haddini bilecek. Yüzde 83'e varan bir katılımın olduğu bir demokrasi dersi dünyaya verilmiştir.

Sitene Ekle