BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
GÜNCEL

Erdoğan: O otelde neden toplandılar?

Hamburg'da; Büyükada'daki şüpheli toplantıda gözaltına alınanlar ilgili soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, '15 Temmuz'un devamı niyetinde bir toplantıydı' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan G2O zirvesi sonrası yaptığı basın toplantısında bir gazetecinin yönelttiği soru üzerine, Büyükada'da gözaltına alınan insan hakları savunucuları için "Acaba Büyükada’daki bir otelde niçin toplanmışlardı. 15 Temmuz’un devamı niyetinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdi" dedi. İstanbul-Büyükada'da bir toplantıya yapılan polis baskınında 9 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili soruya yanıt veren Erdoğan "gelen istihbarat üzerine gözaltına alındılar" dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Büyükada'da gözaltına alınan insan hakları savunucuları için yaptığı o yorum: ''İnsan hakları savunucusu dediklerinin benimle ilgili yapmış oldukları açıklamanın neticesi ne oldu? Neticesi benim 4 ay 10 gün hapiste yatmış olmamdı. Yaptığım sadece bir şiiri okumaktı. Söyledikleriniz Büyükada'da niye toplanmıştı. Onlar adeta 15 Temmuz'un devamı niteliğinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdir. Gelen istihbarat üzerine gözaltına alınmıştır. Buradan bir yargı süreci başlayabilir. Onların yapmış oldukları çağrıyı, şu anda da yapıyorlar. Siz de bu soruyu sorarak bu çağrıya destek veriyorsunuz. Ama benim bir tasarrufum yok. Kararı yargı verecektir.''

DENİZ YÜCEL'İN TUTUKLANMASI

Basın mensupları herhalde sınırsız özgürlüğe sahip değildir. Basın mensupları da suç işler. Öyle olursa da yargı gerekli değerlendirmeyi yapar. Ben şiir okuduğum için cezaevine girmiş bir insanım. O yüzden fikir özgürlüğünü iyi bilirim. Bu noktada çok hassasım. Bütün yasalarımız bu şekilde hazırlanmıştır. Basın mensupları dediklerinizin çoğu teröre yardım ve yataklık yapmıştır. Yargı bu konuda gerekli kararları verir.

Sitene Ekle