BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,85
ALTIN 2.513,68
DÜNYA

Erdoğan Merkel basın toplantısında bomba açıklamalar: FETÖ sorulunca...

ALMANYA'da Angela Merkel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın toplantısından son dakika açıklamalar geldi. Toplantıya damga vuran ise FETÖ'cülerin iadesi ve Can Dündar sorusu oldu.

ALMANYA'da bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın Angela Merkel ile görüşmesi büyük bir merakla bekleniyordu. 1 saat süren görüşmeden sonra iki lider basın mensuplarının karşısına çıktı. Canlı yayında Erdoğan ve Merkel arasında FETÖ ve PKK'lı teröristlerin iadesi konusunda 'atışma' oldu.

Angela Merkel 'iade' konusunda diretirken FETÖ için de Gülen hareketi demeyi seçti. Merkel'in açıklamalarına Erdoğan da canlı yayında karşılık verdi. İşte ikili arasındaki o açıklamalar:

Merkel - PKK Almanya’da yasaklanmıştır. FETÖ konusunda Türkiye’nin tabi ki savlarını son derece ciddiye alıyoruz ama daha çok bilgiye ihtiyacımız var, nesnel bulguya ihtiyacımız var. 

Erdoğan -Binlerce PKK terör örgütü mensubu Almanya'da bulunuyor, dağınık olarak değişik yerlerde bunların bulunduğu bir vaka. FETÖ terör örgütünün yüzlerce mensubu (Almanya) buralarda bulunuyor." Birbirimize olan özgüvenle nerede kimi yakalıyorsak bunu teslim etmemiz işimizi kolaylaştıracaktır.

-PKK'nın terör örgütü olduğunu kabul edip beyan eden Almanya'nın bunu yapmaktan dola kolay bir şey olmaz. Aramızda suçluların iadesi anlaşması var. Bu çerçevede suçluları yakalayıp teslim etmek ülkelerimizin huzuru için önem arzediyor. 

ERDOĞAN'DAN ENVER ALTAYLI AYARI Basın toplantısında bir gazetesi Merkel ve Erdoğan'a "Enver Altaylı'nın 14 aydır tutuklu olmasını' sordu. Bu soruya önce Merkel yanıt verdi ve şunları söyledi:

Sitene Ekle