BIST 9.756
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.422,46
POLİTİKA

Erdoğan, Hakan Fidan'a verdiği talimatı anlattı

7 Şubat'ta yaşanan MİT krizinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrıldığı dönemle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İfadeyi verip tutuklansaydı hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kendisine gitmeyeceksin dedim.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 43.muhtarlar toplantısında gündeme ilişkin önemli konularda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 7 Şubat'ta yaşanan MİT krizini anlattı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrıldığı dönemle ilgili konuşan Erdoğan, "İfadeyi verip tutuklansaydı hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kendisine gitmeyeceksin dedim. Polis seni almak isterse, güvenlikçilerine talimat ver polisi içeri sokmayacaklar dedim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları...

MUHTARLARA MÜJDEYİ VERDİ

Bugün size yeni bir müjdem var. Ülkemizin her yerinde ihtiyaç duyulan yerlerde muhtarlık binası yapılması kararı aldık. Valiliklerimiz muhtarlık hizmet binalarını inşaa edecek. Muhtarlarımızın da kurumsal bir olarak kimliği bir şahsiyeti olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Mahallenize en güzel hizmetini yapmanızı istiyorum. Ne kadar çok milletin derinde derman olursanız vatandaşlar da toprağına o kadar sahip çıkar hükümetine ve milletine. Muhtarlıkların nüfus ve alan olarak büyüklükleri konusunda bir düzenlemeye gitmek gerekiyor. 25-30 bin nüfuslu mahalledeki bir muhtarın herkese ulaşması, her meseleyle ilgilenmesi elbette mümkün olmaz. Bunun için 2019'da yeni yönetim sistemine geçerken, muhtarlıkların nüfus ve alan olarak büyüklükleri konusunda bir alt ve üst sınır getirilmesi düşünülebilir.

"MİT MÜSTEŞARI'NA İFADEYE 'GİTMEYECEKSİN' DEDİM"

Türkiye sıradan bir ülke değil, hele hele bir çadır devleti hiç değil. Biz güçlü bir ülkeyiz. Türkiye'nin en büyük sıkıntısı, kendisini milletten üstün gören bir zihniyetin yönetime tasallut olmasıdır. 1950 seçimleri miletin zaferiyle sonuçlanmıştır. Menderes'i uydurma delillerle idama götürenlere bu millet hakkını helal etmeyecektir. 1990'lı yıllarda 28 Şubat cuntacılarının yeni bir kardeş kavgası çıkarmak için kurdukları tuzakları milletimizle birer birer bozduk. Türkiye 2011 seçimlerinin ardından bir anda kendimizi yoğun bir saldırı dalgası içnide bulduk. MİT müsteşarını ifadeye çağrılması.. İfadeyi verip tutuklansaydı hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kendisine gitmeyeceksin dedim. Polis seni almak isterse güvenlikçilerine talimat ver polisi içeri sokmayacaklar dedim. FETÖ yargısı bu ülkenin evlatlarını birbirine vurduruyordu.

Sitene Ekle