BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Erdoğan, AK Parti 16. yıl dönümünde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 16'ncı kuruluş yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

AK Parti, kuruluşunun 16’ncı yıl dönümünü bugün Ankara'daki Harikalar Diyarı Parkı'nda düzenlenen törenlerle kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

"3480 yeni hastane inşa ettik, 500 bin yeni sağlık çalışanı istihdam ettik. Yeter mi yetmez! Yeni tıp fakülteleri kurarak doktorlarımızı artıralım. Hastanelerimizi modern cihazlarla destekledik. Isparta'da şehir hastanesi kurduk. Oradaki hastalarımızın duaları bize yetecek. Yozgat aynı şekilde bitti. 4 tane şehir hastanesi yapıldı. Şehir hastaneleri 30'u bulacak. 19 bin 100 km bölünmüş yol yaptık. Yahu patika yollardan gidiyorduk. Otoyollara geçtik bunlar durup dururken olmadı."

"BİZ BUNLARI NİYE YAPTIK"

"29 yeni havalimanı inşa ettik. Artık illa otobüsle gitmeye gerek yok. Değerli kardeşlerim bütün bunları niye yapıyoruz? Çünkü biz efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik."

"AVRUPA'DA BİR NUMARAYIZ"

"Tarımda hükümetlerimiz döneminde verdiğimiz destek 100 milyar lirayı geçti. Şu anda tarımsal hasılada Avrupa'da bir numarayız, bir numara. Daha iyi olacağız. Bakın çok enteresandır; garip gureba ülkelere yardımda Amerika bir numara, biz iki numarayız! Veren el alan elden hayırlıdır. Şu an 720 bin engelli kardeşimize destek veriyoruz. Devletin el uzatmadığı kimsenin kalmamasını hedefliyoruz. Geçmiş dönemlerde ihmal edilmiş ne kadar sorun varsa çözdük, çözmeye devam edeceğiz."

"AK PARTİ DAVASI TÜRKİYE DAVASIDIR"

"Bugün 16. yılımızı geride bıraktık. AK Parti teşkilatlarında yer almış kurucularımıza, bakanlarımıza milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ile genel meclis üyelerimize mahalle ve köy temsilcilerimize tek tek ifade edemediğim dava kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. AK Parti davası Türkiye'nin davasıdır. Birlikte çalıştığımız tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbime bana böyle dava arkadaşları nasip ettiği için ne kadar şükretsem azdır."

"BUNDAN BÖYLE HER YIL MALAZGİRT'TEYİZ"

"Hedefimizi 2023 ve 2053 vizyonlarımıza yoğunlaştıracağız. 26 Ağustos'ta inşallah Malazgirt'teyiz. Nasıl her yıl 18 Mart Çanakkale diyorsak bundan sonra da her 26 Ağustos'ta inşallah Malazgirt'te olmak suretiyle 2071'in tohumlarını atacağız. Sorumluluğumuz büyüktür. Hamdolsun milletimizden aldığımız destekle Rabbimizin yardımı ile bu yükün altından kalkabilecek imkana güce ve kararlılığa sahibiz. Yeter ki nereden geldiğimizi ve nerede durduğumuzu unutmayalım, nereye gittiğimizi unutmayalım. Biz istikametimizi şaşırmadıktan sonra önümüze çıkartılan engelleri aşmamız kolaydır."

Sitene Ekle