BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19

Enzo Ferrari'nin dev müzesi

Enzo Ferrari'nin dev  müzesi

Enzo ferrari 22 yaşındayken bir yarış otomobili almak için doğduğu evi sattı.daha sonra ünlü spor otomobil şirketinin kurucusu, hayattayken birkaç kere evi geri satın almaya çalıştı ama başaramadı.artık enzo ferrari’nin isteği gerçekleşti denilebilir, çünkü ev onun anısına adanmış bir müzeye...

Enzo Ferrari'nin dev  müzesi

Enzo Ferrari 22 yaşındayken bir yarış otomobili almak için doğduğu evi sattı.

Daha sonra ünlü spor otomobil şirketinin kurucusu, hayattayken birkaç kere evi geri satın almaya çalıştı ama başaramadı.

Artık Enzo Ferrari’nin isteği gerçekleşti denilebilir, çünkü ev onun anısına adanmış bir müzeye dönüştürüldü.

Enzo Ferrari'nin dev  müzesi

Milano ile Bolonya arasında yer alan, 175.000 nüfuslu Modena şehrinde bulunan Enzo Ferrari Doğum Yeri Müzesi, Enzo Ferrari’nin 1898 yılında doğduğu evi ve ayrıca hava delikleri de dâhil olmak üzere bir otomobilin kaputu gibi görünen parlak sarı alüminyum bir çatıyla tasarlanmış yeni bir binayı içeriyor.

Evin bitişiğinde Ferrari’nin İtalyan demiryolunda marangoz ve tamirci olarak çalışmış olan babasının atölyesi bulunuyor.

Enzo Ferrari'nin dev  müzesi

Orijinal adı Museo Casa Enzo Ferrari olan müze, 5500 metrekarelik bir alana yayılıyor. Müze 18 milyon avroya (yaklaşık 43 milyon TL) mal olmuş.

Enzo Ferrari'nin dev  müzesi

Müzenin ziyaretçileri markanın geçmişinden ve bugününden birçok Ferrari’yi inceleyebilecek, ayrıca dünyanın dört bir yanındaki otomobil müzelerinden getirilmiş araçları içeren, bazı geçici sergileri de gezebilecekler.